© Rootsville.eu

Luk de Graaff (B)
tiltle: Mono
music: Americana
year: 2019
label: Fandango

info artist: Luk de Graaff

© Rootsville 2019


Luk de Graaff. Sommigen zullen bij het horen van deze naam misschien wel even de wenkbrauwen fronsen, maar dit is zeker niet het geval in en rond Leuven. Wanneer je de geschiedenis komt te ontleden van deze muzikant begint het al vlug te duizelen wanneer je namen hoort als BJ Scott, Arno, Neeka, Admiral Freebee, Novastar, The Wolfbanes, Tom Robinson, The Boxcars, The Monalisas, K's Choice, Big Bill, Les Talons Gitans , Fandango Live, en last but not least ook het olijke muzikale duo "Djempi & Bontempi".

Luk is een multi-instrumentalist maar bovendien ook een getalenteerd songwriter die zowat van alle markten thuis is. Na het lang toekijken aan de zijlijn besliste hij ook om zijn eigen album te gaan uitbrengen. He allermoeilijkst was een selectie nummers uit zijn immens arsenaal te bekomen om deze uiteindelijk te komen te reduceren tot een eindresultaat van 12. De nummers nam hij gewoonweg op bij hem thuis en dit op een oude Tascam 4-sporen cassette, vandaar de titel van het album: "Mono".

Al vanaf opener "The Waiting" grijpt hij je meteen bij de keel door het oprecht brengen en aanvoelen van zijn muziek. Tijdloze luistermuziek voor troosteloze dagen. Ook op nummers als "The Last Train", "Days In The Sun" en het folk-rock aanvoelende "Ragged Old Soul" bezit deze Luk de Graaff de gave om je gekluisterd aan je speakers te houden.

Mooie en oprecht aanvoelende ballads op deze "Mono" zijn zonder meer "My Baby's Mind" en het sixties aanvoelende "Move Me". Heerlijke Americana brengt Luk onder andere met "March to Wonderland" alvorens met een bluesy intro op "Go Down Slow" af te sluiten, alsof het hier eentje betreft van Leonard Cohen. Dit statement van Luk de Graaf had er misschien al eerder kunnen zijn maar is zeker en vast niet te laat en geeft ons allemaal zo de tijd voor bezinning...

tracks CD:

01. The Waiting
02. The Last Train
03. Days in the Sun
04. Ragged Old Soul
05. My Baby's Mind
06. Who's That at Your Table
07. Searching
08. The Chosen Ones
09. March to Wonderland
10. Move Me
11. Baby Ruth
12. Go Down Slow