© Rootsville.eu

Mad Love (US)
tiltle: ISH
music: Jazz
release date:2019
info artist: Mad Love
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


"ISH" is een avontuurlijk jazzalbum van een band die de elementen van Americana en Rock doordrenkt in een jazz-formaat, dat alle kenmerken heeft van Modern Jazz met een toegankelijkheid om over te stappen naar een breed publiek, maar toch zijn jazzwortels behoudt.

De in Portland gevestigde muzikant, Kathleen Hollingsworth, treedt het grootste deel van haar leven op en schrijft. Een jeugd vol met zingen bracht haar ertoe piano en compositie te studeren en is nu zeer actief in het noordwesten als een koorleraar, scheidsrechter, regisseur en leidt de band, "Mad Love". Na een serendipitous verbinding, ontmoette ze drummer, Brent Follis (Ari Shapiro, Pink Martini) en er was een onmiddellijke muzikale verwantschap. Ze begonnen te spelen als een duo in een Italiaanse keuken in de buurt, Nonna's, waar hij hielp haar composities en arrangementen tot leven te brengen. Het nieuwe album, ISH, illustreert de vier jaar dat ze samen hebben gespeeld en een veelzijdig muzikaal canvas ontwikkelen waar singer-songwriter jazz en Americana-Rock combineert tot een oor en soul-aangename ervaring.

East coast grit en west coast soul ontmoeten elkaar op de samenvloeiing van jazz, singer-songwriter en Americana-Soul in dit album getiteld "ISH". Poëtische lyriek gecombineerd met stijlvol uitgevoerde ritmes dragen je onder een dromerige sterrenhemel waar de maan verlangt om de zon te vangen, of om de ziel te rouwen die het lichaam door de voeten verlaat. Westkust-organist Wil Blades voegt zijn superziel toe aan een opnieuw ontworpen Easy Rider en oostkust-jam-pictogram, Billy Martin voegt zijn kunstwerken toe aan de cover. Voeg daar nog een uitdagend arrangement van Candy Man van Willy Wonka en een metaforische brug tussen fietsen en in de flow blijven, je hebt een nieuw genre en album genaamd "ISH".

tracks:

1. Wave The Sun Goodbye
2. Whisper Not Benny Golson
3. Beneath an Evening Sky
4. Hey There, Rider
5. Easy Rider 4:32
6. Passing of The General
7. Weightless
8. Candy Man

musicians:

Kathleen Hollingsworth, vocals, keys
Brent Follis, drums
Dave Captien, bass
Wil Blades, organ, "Easy Rider"
Dominic Castillo, guitar, "Hey There, Rider"
Ross Garlow, bass, "Hey There, Rider."