© Rootsville.eu

Madeleine Roger (Can)
tiltle: Cottonwood
music: Folk
release date: 2018
label: Paintbox recording
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Madeleine Cottonwood

© Rootsville 2019


Deze in Winnipeg gevestigde Madeleine Roger is een folksinger is gekend door het brengen van meerstemmige muziek en is tevens de helft van het duo "Roger-Roger",dat ze samen met haar tweelingbroer Lucas oprichtte. Eind vorig jaar kwam dan haar debuutplaat "Cottonwood" uit, een album dat ze co-produceerde met Lloyd Peterson.

Niet dat ze haar broer nu aan de kant heeft geschoven want op opener "Sweet Little Lies" krijgen we Lucas te horen op elektrische gitaar. Met dit 11-nummers tellende album bewijst Madeleine weerom haar uitzonderlijke kwaliteiten als songwriter. "Cottonwood" combineert de elegante verhalen van volkstradities met de geaarde sfeer van rootsmuziek. Een album dat zich al meteen hoog nestelde in de Canadese folk, roots en blues-hitlijsten. Het album laat Madeleine haar creativiteit de vrije loop. Nieuwkomers zullen ook door haar klankkleur meteen een link leggen met Joni Mitchell. Zeker bij het beluisteren van nummers als "Soldier Boy" en "This Way For Me".

Door haar begeleiding op de akoestische gitaar is de rest van het instrumentarium bescheiden gehouden, met heel af en toe een mandoline, een viool of een klarinet. Belangrijk zijn ook de harmonie vocals en zo krijgt ze op "60 Years More" zelfs bijstan van "The Matriarchy Choir" bestaande uit Ellen Peterson, Carly Peters, Amie Peterson, Olivia Maxfield en Julia Page.

Door het beluisteren van deze "Cottonfield" ben je meteen volmondig mee om deze Madeleine Roger in de hoogste regionen van de charts te gaan terugvinden. Een absolute aanrader voor folk fanaten en muziekliefhebbers tout court.

tracks:

 1. Sweet Little Lies
 2. 60 Years More
 3. Lady Luck
 4. Soldier Boy
 5. Cottonwood
 6. Luckiest
 7. Rough Hard
 8. Automobile
 9. This Way For Me
 10. Have It All
 11. Take My Time