© Rootsville.eu

Magpie and the Moon (Nor)
tiltle: Local Store
music: Alt-rock
release date: june 07, 2019
label: BJK Music
info artist: Magpie and the Moon
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018

 

Het moet zijn dat ginds in het hoge noorden in een maatschappij die volop draait rond het "www" er nog altijd wel eenzaten zijn die vervreemd zijn van dit sterk media forum. Wanneer je dan de projectleider van deze "Magpie and the Moon" in geeft kom je tenslotte uit bij Needlepoint gitarist Bjorn Klakegg. Dit dan gevonden kom je als het een Noorse muzikant betreft ook al vlug uit bij het volgende euvel en dat is enige Engelse duidelijkheid.

Bjørn Klakegg wordt geboren in Skien (Nor) 30 januari 1958 en studeerde aan het muziekconservatorium van Trondheim. Sinds 1985 werkt hij als een freelance muzikant en maakte deel uit van groepen als Extended Nose, Out To Lunch, Terje Gewelt Trio. Bjorn had zelfs het voorrecht om ooit bij Van Morrison te spelen. Voor deze "Magpie and the Moon" was er ook zijn project "Needlepoint" waarmee hij vier albums uitbracht.

"Magpie and the Moon" is een samenwerkingsverbond tussen Bjorn Klaklegg en gitarist Mattias Krohn Nielsen. Je kan stellen dat bij het schrijven van de nummers voor deze "Local Store" Mattias de sparringpartner was van Bjorn. Verder werden er nog twee andere jonge muzikanten opgenomen in dit collectief met name, Magnus Tveten en drummer Tore Ljøkelsay. De muziek en lyrics werden geschreven door Bjorn Klakegg.

Nummers van het 70-ties aanvoelende "Magpie and the Moon" over het dromerige "In The Garden" naar het lichtjes rockende "Howling". Je kan als algemene noemer ook progressieve rock als algemene noemer nemen voor deze "Local Store".

 

tracks:

01 Magpie and the Moon
02 Less A Fool
03 Yellow Umbrella
04 Howling
05 1948
06 In The Garden
07 The Riverside
08 Vote For The Dog
09 Miss Winter
10 Sitting Next To You