© Rootsville.eu

Manx Marriner Mainline (Can)
tiltle: Hell Bound For Heaven
music: Acoustic Blues
release date: 2019
label:
Stony Plain Records
info artist:
Manx Marriner

© Rootsville 2019


Wie of wat is een Manx Marriner Mainline?

Harry Manx en Steve Marriner zijn multi-instrumentalisten die al een aantal jaar samen het podium delen. Manx is een deskundige slide-gitarist en een beoefenaar van de Mohan Veena, een 20-snarig Indiaas instrument dat hij heeft opgenomen in zijn bluesstijl. Hij heeft 15 soloalbums op zijn naam staan.

Marriner is al lang lid van de band MonkeyJunk. Ze hebben nu hun talenten gecombineerd om hun debuutalbum “Hell Bound For Heaven” uit te brengen. Ze hebben in de eerste plaats een rootsalbum geproduceerd met sterke elementen van blues en gospel. Manx 'verkenning van het samensmelten van Indiase muziek en Amerikaanse blues wordt gedempt als ze een meer traditionele benadering volgen.

Hun debuut samen bestaat uit zes originele en vier coverdeuntjes. De titeltrack, de enige met de Mohan Veena, heeft een creatief samenspel met de twaalfsnarige gitaar van Marriner en is representatief voor de samensmelting van geluiden en stijlen die samen hun rootsmuziek creëren. ‘My Lord’ is gewoon Marriner op gitaar, mondharmonica en zang, wat bewijst dat soms simpel het beste is.

De covers lopen van de songs van Reverend Gary Davis ‘Death Have No Mercy In This Land’ naar het traditionele ‘This Little Light Of Mine’. Helemaal in het midden is er Charlie Patton's ‘Rattlesnake Blues’ met Manx die in zijn slide-gitaar opgaat voor een paar rechtlijnige bluesriffs.
Harry Manx en Steve Marriner hebben hun talenten gebundeld om een ​​album uit te brengen dat vele facetten van wat kan worden omschreven als rootsmuziek, verkent. “Hell Bound For Heaven “is een plaat die uitnodigd om dikwijls te worden beluisterd.

 

tracks:

1. Nothing
2. Everybody Knows
3. Hell Bound For Heaven
4. My Lord
5. My Only One
6. Rattlesnake
7. Wish I Had Answered
8. Death Have No Mercy In This Land
9. This Little Light of Mine
10. Rise And Fall In Love