© Rootsville.eu

Marino Valle Band (SE)
tiltle: Selftitled (EP)
music: Rhythm 'n Blues - Blues
release date: 2019
label: independent
info artist: Marino Valle Band

© Rootsville 2019


De wegen van een bluesmuzikant zijn soms ondoorgrondelijk. Op de recente "European Blues Challenge" op de Azoren kregen we als allerlaatste deelnemer de Zweedse formatie "Marino Valle Band" te horen. Pure soul brachten ze en voor mij een waardige afsluiter. Misschien teveel soul voor de internationale jury maar voor mij gewoon hemels om te beluisteren.

Na het beluisteren van hun seltitled EP werd het dan meteen het voorhoofd fronsen. Een EP met daarop 5 nummers waarbij de diversiteit hoge toppen komt te scheren. Openen doen ze met het lichtje met reggea getinte "Packed Up and Took My Mind". De soulvolle klankkleur van Marino Valle is meteen ook een verademing. "Love Me Baby" is dan weer een bluesje om lekker op mee te deinen.

In Zweden zweert hij reeds jaren trouw aan de ol' school rhythm 'n blues met bands als Big Band Splash, Gugge Hedrenius Big Blues Band en The Soulmates. Deze "Marino Valle Band" werd in 2017 opgericht. Met "Driftin'" vinden Marino Valle en zijn band dan het evenwicht tussen soul en blues, net als het daaropvolgende "Chocolate Blues", voor mij zowat het beste nummer op dit album. Afsluiter is "I Wanna Dance With You", een swingend rhythm 'n blues nummer dat de dansvloer zal bevolken.

tracks:

01 Packed Up and Took My Mind
02 Love Me Baby
03 Driftin'
04 Chocolate Blues
05 I Wanna Dance With You

musicians:

Marino Valle
Mikael Fahleryd
Magnus Hjorth
Henrik "Pilen" Pilquist
Arvid Hill