© Rootsville.eu

Mark Rogers (US)
tiltle: Laying It Down
music: singer-songwriter
release date: may 10, 2019
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Mark Rogers

© Rootsville 2019


In 2018 bracht deze in Washington DC wonende Mark Rigers nog de EP "Qualifiers" op de markt waarvoor hij uitstekende recensies mocht ontvangen. Met zijn nieuwe album, "Laying It Down", zet Mark Rogers de Amerikaanse rijke traditie van literaire songwriting voort. Mark Rogers groeide op in het gebied van Washington, DC. In de vroege jaren 80 verhuisde hij naar LA, waar hij en zijn nieuwe band probeerden country rock te laten herleven in de stad die het had uitgevonden. Terwijl hij dezelfde West LA-clubs speelde als de thuisbasis van een nieuwe scène in Paisley Underground, verliet Mark abrupt LA en keerde terug naar DC, net zoals er dingen begonnen te gebeuren.

Het album verenigt Americana charme met de lyrische verfijning van een bedachtzamesongwriter. Tijdens zijn studentenjaren had hij voorbeelden als "Warren Zevon" en "The Byrds" en verhuisde zo richting LA om een ​​carrière in de muziek na te streven. Zijn crossroads deden hem terug naar "DC" verhuizen waar hij een gezin kwam te stichten. Muziek werd dan voor een paar decennia enkel een hobby voor Mark Rogers. In 2010 herontdekte hij de muziek en besloot hij zijn muzikale invloeden terug aan te wenden.

Deze "Laying It Down" is een emotionele expressie geworden met tal van Americana invloeden. Nummers van het bossa-achtige "The Blues are Passing By" met jazzy ondertoon over "Qualifiers" met als opener "Right Here" kunnen we de beslissing van Mark Rogers om terug muziek te gaan maken enkel maar gaan toejuichen. In deze "Laying It Down" krijgen we ook meteen een aantal van de meest catchy hooks en grooves van Qualifiers te horen.

tracks:

01 Right Here
02 Blue Sky Falling
03 Swerving
04 Qualifiers
05 I Know It So Well
06 No Bigger Fool
07 The Blues Are Passing By
08 Waiting
09 You Can Lead Me On
10 Imagining
11 Whishing Well

musicians:

Mark Rogers
Larry Bernwald
Dave Hufstedler
Jamie Lewis
Andrew Payne
Powell Randolph
Lori De Los Santos
Tommy Detamore
Ryan Gaujot