© Rootsville.eu

Massimo Biolcati (SE)
tiltle: Incontre
music: Jazz
release date: january 24, 2020
info artist: Massimo Biolcati
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Het is 10 jaar geleden sinds mijn solo-debuut "Persona" en besloot eindelijk dat het tijd was om een ​​deel van de muziek op te nemen die hij in de loop van de jaren heb geschreven en uitgevoerd. De aanleiding voor deze opname was om muzikanten die ik liefheb en respecteer bij elkaar te brengen en hen vrij te laten om enkele van mijn originele composities en arrangementen van oude en nieuwe nummers die ik leuk vind te verkennen.

Het openingsnummer 'Hallo, I Lied' is geboren uit een baslijn die ik een paar jaar geleden schreef. Het heeft een bedrieglijk ritme (een soort leugen) en het bij verschillende gelegenheden met beide J.K. gespeeld. "Boo Boo's Birthday" is een eigenzinnige en leuke Monk-compositie die altijd leuk is om te spelen. Het nummer is opgedragen aan Art Blakey (Boo Boo) voor zijn verjaardag en passend bevat de compositie enkele interessante ritmische wendingen. Het klassieke Charlie Chaplin-nummer 'Smile' is gearrangeerd om het een langzame rollende groove te geven waarover de melodie wijd wordt uitgerekt. Toen hij opgroeide in de jaren 80, werd Massimo gehecht aan een aantal memorabele popsongs van die tijd, dus besloot hij de Tears For Fears 'Allbody Wants To Rule The World' te arrangeren. Het idee was om de beroemde melodie vloeiend over te laten stromen maar licht en veerkrachtig ritme.

Om de boel te vertragen, maakte hij als oprichting van een eerbetoon aan Mingus, een eerbetoon aan Ellington met de prachtige "Duke Ellington’s Sound of Love." Zo laat hij Sam's meesterlijke orgelspel en Dayna's bariton laten horen die de muziek verder verheft. Het titelnummer 'Incontre' is een stuk dat Massimo ongeveer 20 jaar geleden heb geschreven maar nooit heb opgenomen. Het werd geïnspireerd door het mooie schrijven van Kenny Wheeler. Als eerbetoon aan een andere geweldige bassist en persoonlijke held Dave Holland, koos hij een van zijn funky composities "How’s Never" . Dit was de perfecte kans om J.K. "Fellini" is een muzikaal portret van mijn herinneringen aan tv kijken terwijl ik opgroeide in Italië. Ik zie een man in een donker pak met zonnebril en een sigaret tussen zijn lippen, op een Vespa rijden bij zonsondergang op weg naar Sofia Loren in het Grand Hotel by the Riviera. Het sluiten van de opname is "Birthday Song, Almost", wat een verjaardagscadeau zou zijn voor mijn wederhelft. Ik miste de deadline een paar dagen - en het nummer kwam niet zo opgewekt of feestelijk uit als bedoeld.

Het samenbrengen van deze muzikanten bleek een succesvol recept te zijn omdat de chemie sterk was en de muziek tot leven kwam door diep luisteren en interactie tussen iedereen.

tracks:

1 Hello, I Lied (M. Biolcati) 5:17
2 Boo Boo’s Birthday (T. Monk) 4:25
3 Smile (C. Chaplin) 5:27
4 Everybody Wants To Rule The World 5:30
5 Duke Ellington’s Sound Of Love (C. Mingus) 3:54
6 Incontre (M. Biolcati) 6:36
7 How’s Never (D. Holland) 6:29
8 Fellini (M. Biolcati) 4:46
9 Birthday Song, Almost (M. Biolcati) 5:23

musicians:

Massimo Biolcati - Bass
Dayna Stephens - Tenor, Soprano and Baritone Saxophones
Sam Yahel - Piano & Organ
Jongkuk Kim - Drums