© Rootsville.eu

Matchedash Parisch (Can)
tiltle: Saturday Night
music: blues - soul - roots
release date: 2019
label: Make It Real Records

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Matchedash Parish

© Rootsville 2019


"Matchedash Parish" is een nieuwe Canadese supergroep ronde de opkomende ster Matt Weidinger en de Juno Award winning producer Lance Anderson. Een explosie van soul, blues, gospel en roots muziek en daardoor misschien een nieuwe stukje geschiedenis à la "The Band" in de maak. Deze "Satrurdat Night" is meteen hun debuut album. Enkel op "Lady Madonna" van Lennon en McCartney en "Afraid" van Matt Weidinger na zijn alle andere nummers op dit album originals van de hand van Lance Anderson.

Lance Anderson is een belangrijke speler in de Canadese muziekscene, hij is het keyboardgenie die de populaire all-star ensembles leidt die gewijd zijn aan de muziek van The Band, Levon Helm, Joe Cocker, Stax en nog veel meer. Met collega-toetsenbordwiz Matt Weidinger is hij nu begonnen aan een zeer ambitieus project: een twaalf sterke revue die origineel materiaal benadrukt.

Matt Weidinger neemt dhet meest van de nummers voor zijn rekening als vocaal uithangbord maar toch blijven we ook even stilstaan bij het soul-gospel nummer "God Gave You Hand" met de prachtige soulvolle stem van Quisha Wint. Matchedash is een Anishinaabemowin First Nations-woord voor moerassig land dat wordt gebruikt voor dit gebied en de rivier in Simcoe County, waar Lance woont. Meteen ook de thuisbasis voor verschillende leden van "The Band" waarmee al vlug een link wordt naar gemaakt bij het beluisteren van deze "Saturday Night".

"When the Rains Come" is een krachtige opener waar Matt en de soulvolle Richard Manuel prachtige harmonieën creëren. "Where There is Love" is een prachtig gospel nummer dat Lance kwam te schrijven voor zijn kleinkinderen, een nummer dat eindigt in een prachtige en opwindende climax. Met “St. John's Matchedash Parish Hall" krijgen we dan weer een mix van rock en soul door elkaar.

Het wordt terug feest in de kerk met deze "Matchedash Parish" waarop het enige niet-originele nummer een aantrekkelijke evangelieversie is van "Lady Madonna" van Lennon & McCartney, hier in een NOLA versie. Dit net nadat we de handen in de lucht hebben gestoken bij het beluisteren van "God Gave You Hands". Met "Congo Strut" zien we de Funky Meters aan de horizon verschijnen en belanden we zo terug in het funky New Orleans met dit instrumentale nummer. Na de ballad "Nothing to Say" bereiken we met "This Love Can’t Last" een absoluut hoogtepunt op deze "Saturday Night" en kijken we zo al reikhalzend uit of ze deze zomer een festival in de buurt kunnen aandoen. Super!!!

tracks:

01. When the Train Comes
02. Where There Is Love
03. St. John’s Matchedash Parish Hall
04. God Gave You Hands
05. Lady Madonna
06. Afraid
07. Not Sold On Getting Old
08. Hopeless Romantic
09. Congo Strut
10. Nothing to Say
11. This Love Can’t Last

musicians:

Matt Weidinger: lead vox, Hammond, Wurlitzer, organ, piano, guitar, mandolin
Lance Anderson: lead vox, piano, Hammond organ, clarinet, Wurlitzer
Quisha Wint: lead & backing vox
Michell White: backing vox
Jill Zadeh: backing vox
Shamakah Ali: drums
Ben Rolo: drums
Art Avalos: percussion
Marc McIntyre: bass
MacKenzie Jordan: guitar
Gene Hardy: tenor & baritone sax
William Sperandci: trumpet