© Rootsville.eu

Matt Skelenger Group (US)
tiltle: Vitality
music: Jazz - World Music - Fusion
release date: april 26, 2019
info artist: Matt Skelenger
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Electric Bassist, Matt Skellenger, is altijd een uitzondering geweest op de regels. Door vooruitstrevende creativiteit, progressieve technieken en natuurlijke muzikaliteit te combineren, vertoont Skellenger een uniek herkenbaar geluid. Matt is geboren en opgegroeid in Denver, Colorado, en componeert, speelt en maakt al 26 jaar deel uit van de Front Range.

De instrumenten van de Matt Skellenger Group zijn een unieke mix van akoestische instrumenten die eeuwenoud zijn (Tabla, Ghatam, Cajon, Trompet, Trombone, Drums, Conch Shell), met moderne elektrische instrumenten en effecten (elektrische basgitaar, pedaalstalen gitaar, effectpedalen). Matt's muziek wordt uitgevoerd in verschillende formaten. Solo bass, duo, trio, kwartet en de volledige band (sextet). Matt heeft gestudeerd bij de wereldberoemde bassist, componist en educator Victor Wooten. Matt is een native in Denver die al meer dan 25 jaar muziek uitvoert en componeert.

De veelzijdigheid van Matt's spel is te horen op muziek variërend van solo bas, jazz sextet en modern rock power trio tot folk, Americana, funk, blues en popgroepen. In 2003 bracht Matt zijn eerste solo-basalbum "On My Way Home" uit. In 2009 werd "Parentheticals" uitgebracht met Ron Miles, Dave Miller en Andy Skellenger. De groep bracht zijn tweede album uit, "The Owls Are Not What They Seem", in 2013 met toevoeging van Glenn Taylor op pedal steel gitaar. "New Radio" werd uitgebracht in 2014 door Adam Bartczak toe te voegen op trombone en schelp. De nieuwste release, "Vitality", komt uit op 26 april 2019. De groep voegde Matt Reid toe op trompet, cornet en bugel voor de nieuwe release.

tracks:

1. Showtime
2. Vitality
3. 13 Past 11
4. Fibre
5. Dog Shorts
6. Peyton’s Piece
7. 5280
8. Floating
9. Alt Facts

musicians:

Matt Skellenger – Electric Bass
Adam Bartczak – Trombone, Conch Shell
Dave Miller – Drums, Ghatam, Tabla
Matt Reid – Trumpet, Cornet, Flugelhorn, Effects
Andy Skellenger – Tabla, Cajon, Udu
Glenn Taylor – Pedal Steel Guitar