© Rootsville.eu

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band (A)
tiltle: ELeVatIonS
music: Blues- Americana
release date: october 18, 2019
label: Continental Blue Heaven
info artist: Meena Cryle
pormotion: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2019


Ik herinner het me nog alsof het gisteren was toen de Oostenrijkse Meena haar opwachting kwam maken in de "Blues Caravan". Als toen nog nobele onbekende bluesmadam stond ze dat jaar samen in de befaamde "Blues Caravan" aan de zijde van Coco Montoya en Shakura S'aida. Haar inbreng toen met James Brown's "Try Me" blies me toen volledig van m'n sokken. Datzelfde jaar stond ze samen met Shakura op "Gevarenwinkel". De samenwerking met Chris Fillmore gaat al meer dan 20 jaar terug en samen als band gooiden ze hoge ogen tijden de European Blues Challenge in 2001 en de International Blues Challenge te Memphis in 2013. In 2016 stonden ze ook, op het podium van "Blues Peer".

In 2009 bracht Meena nog onder eigen naam haar album "Try Me" uit ook toen al aan de zijde van Chris Fillmore. In 2014 volgde er het album "Tell Me" en in 2017 werd er een "Live" album op ons losgelaten. Op 18 october 2019 wordt hun nieuwste album "Elevations" op ons gelaten en toch kan je hier enigszins spreken van een debuutalbum. Voor het eerst nemen ze volledig controle over het album, geen labelbaas pf producers die zich moeien en zo wordt het een puur album met een blend van blues en Americana. Naast Meena en Chris Fillmore is er ook nog Söa Fitzpatrick op toetsen, Alex Trier op bas, Robert Schoblocher en Bernhard Egger op drums. Special guests zijn er uiteraard ook zoals Hans Theessink met zijn mandoline, Angus "Bangus" Thomas op bas, Bernhard Rabitsch op trompet, Wolfgang Staribacher op Orgel & Wurlitzer, Rainer Baumgartner op het congas, Frank Cortez op percussie en Martina "Harpina" Defant op mondharmonica, allemaal goede vrienden! !

Opener van dit 10 nummers tellende album is het heerlijk aanvoelende "Can't You See", een nummer waarbij de soulvolle stem van Meena terug het voorplan neemt. Je boelt meteen aan de sfeer en nummers als "I Got You " en "Way Down" dat beiden hun album zeer intiem willen beleven. Met de shuffle " Sweet Loving Mama" wordt er dan weer wat leven in de brouwerij gebracht. Met nummers als "I Wanna Know" bewandelen beiden dan maar al te graag de Americana paden net als bij de prachtige ballad "Shine On You". Met special guests als een Hans Theesink en Martina "Harpina" Defant wordt er met "Lord Have Mercy " ook plaats gemaakt voor een gospel bluesje. Afsluiter van deze nieuwe maar zeer verrassende plaat is het duistere "Well, Well, Well". Ik was al fan en ben het nu nog meer...

tracks:

01. Can't You See
02. I Got You
03. Way Down
04. It's OK
05. Sweet Loving Mama
06. In My Father's House
07. I Wanna Know
08. Shine On You
09. Lord Have Mercy
10. Well, Well, Well