© Rootsville.eu

Michael Jerome Browne (Can)
tiltle: That's Were It's At!
music: blues - country blues - folk
year: february 8, 2019
label: Borealis Records

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Michael Jerome Browne

© Rootsville 2019


Misschien is deze Michael Jerome Browne hier in onze contreien nog een niet een zo bekende bluesman. Wanneer je dan weet dan op zijn nieuwste album "That's Were It's At" namen als Eric Bibb, Harrison Kennedy, Roxanne Potvin en drummer John McColgan verschijnen doet dit je zonder meer beseffen dat het hier om een zwaargewicht gaat.

Michael Jerome Browne mocht al die maal de "Canadese Folk Music Award" in ontvangst nemen. In 2012 en 2008 viel hem dit de beurt als solo artiest en in 2015 als Traditional Singer. Michael won ook reeds de "Maple Blues Award" en werd vier maal genomineerd voor de "Juno Awards". Michael is geboren in South Bend, Indiana, en is de zoon van Engelse hoogleraren wier liefde voor muziek en poëzie hen inspireerde om hun negen jaar oude zoon naar de grote jazz-, blues- en folkclubs in hun geadopteerde huis van Montreal te brengen. Op veertienjarige leeftijd was Michael Jerome Browne al een vaste waarde in de scene van folk en koffiehuizen door banjo, fiddle en mandoline toe te voegen aan zijn meesterlijke beheersing van alle soorten gitaren en harmonica.

Deze "That's Were It's At" is de opvolger van zijn in 2017 verschenen "Can't Keep A Good Man Down" en bevat 14 tracks inclusief de reprise van Pharaoh. Het album is een verzameling van soul georiënteerde muziek met een focus naar de traditionele blues. Het alium werd grotendeels live opgenomen in Sherbrooke, Montréal en Hamilton. Het album weerspiegeld zijn zo typerende fingerpickin' stijl, dit gedragen door de warme en zuivere klankkleur.

Het album is een mix van originals en covers, waarbij ook enkele versies van oude spirituals van Sidney Carter en Blind Willie Johnson. Zijn vaste begeleider is drummer John McColgan en op vier van de nummers krijgen we de stemmen te horen van Harrison Kennedy, Eric Bibb en Roxanne Potvin. "That's Were It's At" is een fijn uitgebalanceerd album met gospelbluesjes "Everybody Ought To Treath A Stranger Right" van Blind Willie Johnson en soulnummers als " Here I Am (Come And Take Me)" van Al Green. Mooi zijn ook de arrangementen op Randy Newman's "Louisiana 1927" en Sam Cook's " Somebody Have Mercy".

tracks:

01. Don't Ask Me Why
02. Black Nights
03. Skeletons
04. Pharaoh
05. Everybody Ought To Treath A Stranger Right
06. Love is A Funny Thing
07. Remember When
08. Here I Am (Come And Take Me)
09. Louisiana 1927
10. Somebody Have Mercy
11. Curtis Blues
12. That's The Way Love Is
13. Where Is The Song
14. Pharaoh (reprise)