© Rootsville.eu

Michael Lane (D/US)
tiltle: Traveling Son
music: Singer-songwriter
release date: october 25, 2019
label: Greywood Records
info artist: Michael Lane
promoter: Fatma Matar

© Rootsville 2019


Michael Lane is een Duits-Amrikaans singer-songwriter die werd geboren uit een Duiste meoder en een Amerikaanse vader. Toen hij zes was, ging zijn vader terug naar de VS met het gezin. Daar groeide hij op in Green Bay, Wisconsin, en trad hij op 20-jarige leeftijd in dienst van het Amerikaanse leger na de middelbare school. Hij werd ingezet als helikoptermonteur in de oorlog in Irak en was ook in Afghanistan. Bij zijn terugkeer mislukte zijn huwelijk. Daarom probeerde hij in 2012 een nieuwe start in het dorpshuis Weißenohe ten noorden van Neurenberg, waar hij als kind had gewoond. Daar zocht hij werk als geriatrische verpleegkundige.

In 2012 nam Michael Lane deel aan de zangtalentenshow The Voice of Germany. In de groep van coach Xavier Naidoo wist hij onder andere te zegevieren tegen Gil Ofarim. Zijn interpretatie van het nummer Angel, oorspronkelijk van Sarah McLachlan, werd uitgebracht als downloadsong en bereikte de hitlijsten. In de halve finale zong Lane het zelfgeschreven nummer mevrouw Lawless. Omdat zijn tegenstander om gezondheidsredenen ontslag had genomen, kwam hij automatisch naar de finale van de laatste vier en eindigde hij als derde.

OP 25 oktober komt deze "Traveling Son" uit, een release over een 6-jarige jongen die duizende kilometers aflegde met zijn moeder. Het album bevat nummers die zijn geschreven en gecomponeerd door twee intieme muzikanten met delen van zichzelf in de muziek, waardoor "Travelling Son" een gedeelde visie wordt. Uit dit album werd het nummer "Believe" geselecteerd om als single te worden uitgebracht. Het is de intentie van Michael lane om met zijn muziek iets te doen tegen de absurde wreedheid van de oorlog. Zijn muziek was de sleutel waardoor het mensen komt te verbinden met elkaar.

tracks:

01 Traveling Son
02 Enjoy The Show feat. Nate Bernadini
03 Believe
04 Worth It
05 Head For The Hills
06 Love Will Save The World
07 1982
08 Wish You Were Here
09 Just A Child
10 Stormy Weather
11 Stay
12 Shine