© Rootsville.eu

Michelle Wilson (US)
tiltle: So Emotional
music: Jump Blues
release date: 2019
label: Rounder/Bullseye Blues Records
info artist: Michelle Wilson

© Rootsville 2019

 

Michelle Willson is een echte vrouwelijke “bluesshouter” met veel ballen en vrij assertief. Ze is niet verlegen over haar verlangens en gevoelens, waarvan sommige vrij duidelijk zijn. Deze CD staat vol extraverte zang met fijne back-up van een jump-bluesgroep die klinkt zoals in de jaren '50 en die speelt in de stijl van Roomful of Blues.

Er is een vrij grote portie tenor- en gitaarsolo's en sommige stukken klinken redelijk “hot”. Hoogtepunten zijn "Better Left Unsaid" (waarvan de teksten op een verrassende manier van richting veranderen), het dubbelzinnige "Long John Blues" (het gebruikelijke verhaal over het bezoeken van een tandarts), een zeldzame remake van "The Girl Can't Help It” van Bobby Troup"  en het jubelende" Strange Things Are Happening Everyday ".

Er is veel leuke goodtime-muziek te vinden op deze vaak swingende en goed in het oor klinkende cd van de tot nu toe onderschatte Michelle Willson. Bij deze laat ze zich ook omringen door topmuzikanten zoals Ron Levy, Ronny Earl, “Sax” Gordon of Sugar Ray Norcia. (Marcel)

tracks:

01. Better Left Unsaid
02. So Emotional
03. Don't Worry Me Baby
04. You're So Mean To Me
05. The Girl Can't Help It
06. Long John Blues
07. Real Lovin' Mama, Real Lovin' Papa
08. Girlfriend Says
09. What Can I Do
10. My Heart Is Mended
11. Lonely Teardrops
12. Sexological Solution
13. Strange Things Are Happening Every Day

Musicians:

Michelle Willson - Vocals
Ronnie Earl -  Guitar
Scott Aruda - Trumpet
Gordon "Sax" Beadle - Horn (Alto), Horn Arrangements, Sax (Alto), Sax (Tenor)