© Rootsville.eu

Mighty Magnolias (Nor)
tiltle: Unknown Skyline
music: Americana - Country
release date: march 08, 2019
label: Snaxville Recordings
info artist: Mighty Magnolians
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Zoals zo veel keer is er een grote kloof tussen het uitbrengen van een album in het thuisland van een band en de release in de rest van het continent. Zo ook bij deze "Unknown Skyline" van Mighty Magnolias welk hier officieel op 3 maart zijn release zal kennen maar al op 19 oktober in Noorwegen in de rekken lag, wat uiteraard ook enige vorm van verwarring met zich mee brengt.

"Mighty Magnolias" werd in 2015 opgericht door de Noorse songwriter Emil Nordtveit. na de bijzonder smaakvolle kennismaking in 2016 met hun debuutalbum "Somewhere North Of Nowhere" werd het toch ietwat uitkijken naar de opvolger en die is er nu met "Unknown Skyline". Op dit album vinden we 11 nummers terug die gaan van swingend en vrolijk tot aangenaam luisterende ballads. Broer en zus Ine en Stian Tumyr speelden ervoor ook reeds samen bij Orbo & The Longshots en enige vergelijking is hier best op zijn plaats.

Opener van deze "Unknown Skyline" is het catchy "Ain't On The Run No More", een nummer dat mede door de inbreng van Bendik Brænne op de keys als tweedelig kan worden beschouwd. Het daaropvolgende "Someone Else" is dan weer van het fijnste wat Americana je kan brengen. Nummers als het lichtje met rock geïnfiltreerde "From A Higher Ground" en het country deuntje "Comin' Of Age" zijn een lust voor het oor. De harmony zang met Ine Tumyr liften dit nummer naar een hoger doel.

Met het futuristische "Whispers of June" krijgen we een soort van interludium dat zich helemaal thuis voelt op deze "Unknown Skyline". "Amour Perdu" is dan weer een heel wat donkerder van sound en voor mezelf één van de betere nummers van het album. Met heel wat blues gevoel en de stemmige saxofoon van Bendik Brænne op "Gotta Move Up" nemen we afscheid van "Mighty Magnolias" en hun album met heel wat internationale uitstraling.

tracks:

01 Ain't On The Run No More
02 Someone Else
03 Green Eyes
04 From A Higher Ground
05 Comin' Of Age
06 There's No Easy Way Out
07 Still Love in The Vault
08 Whispers of June
09 Out in The Cold
10 Amour Perdu
11 Gotta Move Up

musicians:

Emil Nordveidt: vocals, guitar
Ine Tumyr: vocals, percussion
William Rolland: bass
Stian Tumyr & Einar Alsson: drums

additional musicians:

Bendik Brænne: saxophone, piano, organ
Daniel Birkeland: banjo
Christian Skaugen: steelguitar
Elvind Solheim: trumpet