© Rootsville.eu

Mike Goudreau (Can)
tiltle: Acoustic Sessions
music: Acoustic Blues
release date: 2019
label: Independent
info artist: Mike Goudreau

© Rootsville 2019


Mike Goudreau stelt hier zijn 20e album «Acoustic Sessions»voor. Mike zoekt zijn muzikale roots opnieuw op met een soundtrack van alle akoestische thema's en met verschillende invloeden zijn afgelopen 30 jaar als professioneel muzikant, producer en songwriter.

Op deze schijf 10 gloednieuwe originele songs en 4 vernieuwde composities, die de veelzijdigheid van deze  in Quebec wonende muzikant aantonen. Met akoestische gitaren, contrabas, Dobro slide-gitaar, banjo, harmonica, cello, drums en percussie en accordeon, zijn we getuige van een geweldige mix van Blues, Americana, Country, Gospel, Singer / Songwriter en zelfs een door Manouche Jazz geïnspireerde song weergave van de vele muziekinvloeden waar Goudreau al opgroeiend naar luisterde.

Zoals altijd omringt Mike zich met fijne muzikanten en medewerkers die hem in staat hebben gesteld zijn muzikale visie op dit album te verwezenlijken. Met zijn vaste maatjes Jonathan-Guillaume Boudreau op contrabas, Jean-François Bégin op drums & percussies, en speciale gasten, mondharmonicavirtuoos Pascal "Per" Veillette, David Elias op Baritonsax, wereldbekende accordeonist Didier Dumoutier, cellist Erich Kory en een van de beste Dobro slide-gitarist van het Verenigd Koninkrijk, Toby Wilson. Het album werd opgenomen, gemixt en gemasterd door David Elias en volledig geproducet in Sherbrooke, Quebec.

Iedereen die een warm hart draagt voor akoestische blues zal deze knappe schijf zeker naar luisteren en waarderen (Marcel)

tracks:

01. I’m So Glad I Have You
02. Tell Mama I’m Ok
03. What Did I Say
04. She Talks Too Much
05. Back To That Place
06. I’ve Gotten Used Of You
07. The Blues Is Killing Me
08. The End Of Our Dance
09. I’m So Happy We Met
10. Jello On A Roller Coaster
11. Hear My Prayer
12. Everybody Breaks The Rules
13. Bread And Water
14. Come Home Baby

musicians:

Mike Goudreau: zang en gitaar
Jonathan-Guillaume Boudreau: contrabas
Jean-François Bégin: drums & percussies

special guests:

Pascal "Per" Veillette: harmonica
David Elias: Baritonsax
Didier Dumoutier: accordeon
Erich Kory: cello
Toby Wilson: Dobro