© Rootsville.eu

Mike Zito and Friends (US)
tiltle: Rock 'n Roll (A Tribute To Chuck Berry)
music: Rock 'n Roll
release date: november 01, 2019
label: Ruf Records
info artists: Mike Zito

© Rootsville 2019


Voor zijn 16de release komt "Mike Zito" wel aardig verrassend uit de hoek. Op 18 maart kwam Chuck Berry, te overlijden. Op 1 november 2019 brengt Mike Zito bij "Ruf Records" een gepast eerbetoon aan één van de belangrijkste componisten uit de era van Rock 'n Rol. Voor dit album kreeg "Mike Zito and Friends" de medewerking van liefst 21 bekende en minder bekende gitaristen. Deze "Rock 'n Roll (A Tribute To Chuck Berry" werd opgenomen in Mike's persoonlijke studio en bevat 20 tracks van Chuck Berry waar de fans hun geheugen zien opgefrist met wat een arsenaal deze rock 'n roll star allemaal heeft uitgebracht. 20 nummers en 21 medewerkende gitaristen komt doordat op "Brown Eyed Handsome Man" Kirk Fletcher en Josh Smith beiden aan het werk gaan.

Wel enkele klinkende namen uit de blues(rock) entourage zoals Walter trout, Joe Bonamassa, Sonny Landreth en Robben Ford. Uiteraard staan er ook een paar namen op waarmee Mike een verleden heeft bij Ruf's Blues Caravan zoals Ally Venable en Albert Castiglia. Opmerkelijk is ook de medewerking van Chuck Berry's kleinzoon, Charlie Berry III. Andere gevestigde waaden zijn onder meer Kirk Fletcher, Tinsley Ellis, Luther Dickinson en Kid Andersen. Ook opkomend talent als Jeremiah Johnson maar ook de man waarbij deze rock 'n roll ook op het lijf is geschreven, Tommy Castro.

Het koste Mike Zito meer dan een jaar om alles samen te brengen en het album opent dan ook met 'St. Louis Blues", de plaats waar Mike Zito als instrumentenverkoper aan zijn carrière begon. Knallende hits maar ook minder bekend werk zoals "Down Bound Train" en "Havana Moon". Leuk zijn ook de bewerkingen van nummers als "I Want To Be Your Diver" en toch blijft op ieder nummer de geest van Chuck Berry aanwezig. "No Particular Place To Go" en "Mayballene" benaderen zelfs akelig het origineel. Een ontdekking is ook het duet "School Days" met Ally "Berry" Venable. Het rockende "Reelin' and Rockin" is dan weer op en top Tommy Castro.

"Rock 'n Roll (A Tribute To Chuck Berry)" is een gepaste tribute geworden met de legacy van die grote rock 'n roll ster Chuck Berry (1926-2017). Rock 'n Roll brother, pure rock 'n roll...

tracks CD:

01 St. Louis Blues feat. Charlie Berry III
02 Rock 'n Roll Music feat. Joanna Connor
03 Johnny B Goode feat. Walter Trout
04 Wee Wee Hours feat. Joe Bonamassa
05 Memphis feat. Anders Osborne
06 I Want To Be Your Diver feat. Ryan Perry
07 You Never Can Tell feat. Robben Ford
08 Back In The USA feat. Eric Gales
09 No Particular Place To Go feat. Jeremaih Johnson
10 Too Much Monkey Business feat. Luther Dickinson
11 Havana Moon feat. Sonny Landreth
12 Promised Land feat. Tinsley Ellis
13 Down Bound Train feat. Alex Skolnick
14 Mayballene feat. Richard Fortus
15 School Days feat. Ally Venable
16 Brown Eyed Handsome Man feat. Kirk Fletcher and Josh Smith
17 Reelin' And Rockin" feat. Tommy Castro
18 Let It Rock feat. Jimmy Vivino
19 Thirty Days feat. Albert Castiglia
20 My Ding A Ling feat. Kid Andersen

musicians:

Mike Zito: Vocals/Guitar on all tracks
Matthew Johnson: Drums/Vocals/Percussion on all tracks
Terry Dry: Bass Guitar/Vocals/Percussion on all tracks
Lewis Stephens: Piano/Organ/Wurlitzer on all tracks