© Rootsville.eu

Miles Nielsen & The Rusted Hearts (US)
tiltle: OHBAHOY
music: Alt-rock
release date: january 10, 2020
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Miles Nielsen

© Rootsville 2019


Wanneer je als zoon van een bekende vader in diens muzikale voetsporen wil treden is dit niet altijd evident te noemen. Miles Nielsen is de zoon van Cheap Trick's Rick Nielsen en weet als geen andere al de wel gekende valkuilen te vermijden en kwam zo zijn eigen sound te creëren. In 2009 debuteerde hij solo en in 2012 bracht hij onder deze "Miles Nielsen & The Rusted Hearts" zijn 2de album op de markt. Daarna volgde nog "Heavy Metal", "Rockford", "St. Louis Sessions" waarna op 10 januari van 2020 deze "OHBAHOY" bij de platenboer zal komen te liggen.

Met een mix van classic rock en roots doet Miles Nielsen ons bij wijlen denken aan Tom Petty en ook de pop era van Fleetwood Mac mag niet uit het oog verloren worden. Het resultaat van deze nieuwe plaat bevat 11 originals en bestaat uit tijdloze en melancholische rock zonder de nadruk te leggen op rock.

Na de release van 2016 'Heavy Metal, begon de band aan een aantal nationale en internationale tours. De 5-delige outfit, bestaande uit Nielsen (gitaar, hoofdstem), Daniel James McMahon (gitaar, zang), Adam Plamann (hoorns, toetsenborden, percussie, zang), Dave McClellanDave McClellan (bas, zang) en Jeff Werckle (drums, percussie) is doorgaan met het schrijven en opnemen van nieuw materiaal, waardoor de EP in de tussentijd wordt uitgebracht  begin 2019.

De afgelopen jaren hebben The Rusted Hearts podia gedeeld met vergelijkbare artiesten, waaronder Dr. Dog en Rhett Miller. De tijd op de weg zorgde ervoor dat de interpersoonlijke chemie van de bandleden tot bloei kwam, waardoor ze Nielsen's vorige sololiedjes opnieuw moesten voorstellen als levendige, volledige bandliederen. Dit soort transformatie kan worden toegeschreven aan Nielsen die is opgegroeid in een huishouden dat de klassieke rockbandopstelling waardeerde.

Geproduceerd door Duane Lundy en vernoemd naar een denkbeeldige vriend die Nielsen als kind had, hun nieuwste inspanning OHBAHOY bevat het sterkste werk van de band tot nu toe. Een prachtige verzameling ballades , gitaarrockhymnes en dansbare popsongs die luisteraars alle gevoel geven.

tracks:

01. Hands Up
02. Howl at the Moon
03. Old Enough
04. Ghosts
05. Overpass
06. Moonlit Ride
07. Big 3
08. Heaven Only Knows
09. Life Is (Hard Enough)
10. I Don’t Care For You
11. Hannah

musicians:

Vocals, Guitar / Miles Nielsen
Guitar, Vocals / Daniel James McMahon
Keys, Horns, Vocals / Adam Plamann
Bass, Vocals / Dave McClellan
Drums / Jeff Werckle