© Rootsville.eu

Mindi Abair and the Boneshakers (US)
tiltle: No Good Deed
music: Blues - Rock - Soul
release date: june 28, 2019
label: Pretty Good for a Girl Records
info artist: Mindi Abair and the Boneshakers
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Mindi Abair is een saxofoniste die uit de US die haar nummers met jazz, soul en blues invloeden bewerkt. Na haar studies aan het befaamde "Berklee College of Music" begon ze haar muzikale carrière als achtergrondzangeres bij onder meer Mandy Moore. Nadien besloot ze jazz te gaan spelen en werd ze vergeleken met Candy Dulfer. In 2003 ontving ze de prijs als "Best New Artist" op de National Smooth Jazz Awards.

2004 werd dan haar doorbraak van haar solocarrière en na "It Just Happens That Way" (2003) en "Come As Your Are" (2004) volgde er in 2006 het fel bejubelde "Life Less Ordinary" met daarop het prachtige smooth en jazzy "Do You Miss Me". Daarna volgde er "Stars" en in 2010 bracht ze het album "In Hi-Fi Stereo" uit met daarop het funky "Any Way You Wanna", "Girl's Night Out" en een prachtig gezongen versie van JB's 'It's a Man's, Man's Man's World". Er volgde nog albums als "Wild Heart" (2014) en "Live in Seattle" (2015). Vorig jaar bracht ze met haar band "The Boneshakers" een soort oversized kerst EP uit met als titel "All I Got For Christmas is The Blues".

In 2019 staat ze er dan weer terug en hoe? Van smoot jazz is er al lang geen sprake meer sinds "The Boneshakers" in the picture kwamen. Funk, rauwe blues en rock 'n roll zijn de ingrediënten die Mindy Abair nu is haar muziek komt te stoppen zoals op opener "Seven Day Fool", een nummer waar diva Etta James haar in voorging. Samen met gitarist Randy Jacobs en Dave Yaden schreef ze het daaropvolgende "No Good Deed Goes Unpunished". Ook "Who's Gonna Save My Soul" is een met rock gespeende original waar ze samen aan schreef met Tyrone Stevens.

Naast covers als het opende "Seven Day Fool" brengt ze samen met drummer Richardson een duet in het afsluitende "Baby Get It On", alsof tante Tina terug is. Verder krijgen we nog "Good Day for the Blues" en ook nog "You Better Run" van "The Young Rascals", een smashing hit voor Pat Benatar. Gewoonweg naar hier halen deze "Mindi Abair and the Boneshakers"

tracks:

01 Seven Day Fool
02 No Good Deed Goes Unpunished
03 You Better Run
04 Sweetest Lies
05 Good Day For The Blues
06 Mess I'm In
07 Bad News
08 Movin' On
09 Who's Gonna Save My Soul
10 Baby Get It On

musicians:

Mindi Abair: vocals, sax
Randy Jacobs: guitar, vocals
Rodney Lee: keys
Ben White: bass, vocals
Third Richardson: drums, vocals