© Rootsville.eu

Mitch Woods (US)
tiltle: A Tip Of The Hat To Fats
music: Blues - Boogie Woogie
release date: 2019
label: Blind Pig Records
info artist:
Mitch Woods

© Rootsville 2019

 

Hoewel de albumtitel echt geschikt is, vind ik het ook nogal misleidend. Terwijl de New Yorker Mitch Woods en zijn Rocket 88-band in de stijl van Fats Domino spelen op deze sprankelende 'live set', is er ook nog een heleboel meer aan deze band dan alleen te denken dat het een coverband is.

Woods 'is alles wat je van een bandleider mag verwachten; altijd de showman in zijn introducties en hij heeft een monsterlijke stem die perfect is voor het kruiden van oude krakers zoals ‘Jambalaya’, ‘Walkin 'To New Orleans’ en ‘Blue Monday’, maar het zijn Woods 'eigen nummers die deze set echt tot leven laten komen.

Openingsnummer ‘Solid Gold Cadillac’ is een absolute kraker en de swingende ‘Mambo Mojo’ halen gegarandeerd iedereen met twee linkerpoten op de dansvloer. Dit is niet alleen voor de dansers, terwijl Mitch en Rocket 88 “Good Time Music Deluxe” produceren die Blues- en Jazz-liefhebbers zullen laten kwijlen over enkele van de solo's van deze geweldige muzikanten.

Het kiezen van een favoriete track was is niet eenvoudig, want elke keer als je het album beluistert, raak je gewoon in het plezier dat uit de speakers komt. Het kenmerkende nummer ‘Rocket 88’ van de band is net zo “red hot” als een rocker moet zijn,  maar persoonlijk ga ik hun sissende vertolking van ‘House of Blue Lights ‘kiezen.

Wat mocht je dit niet leuk vinden? Als deze muziek je ziel, hart en vooral voeten niet opwindt, dan hou je niet van. (Marcel)

tracks:

01. Solid Gold Cadillac
02. Spoken: Welcome
03. Down Boy Down
04. Spoken: Gonna Have a Ball
05. Mojo Mambo
06. Spoken: Thank You
07. Crawfishin'
08. Spoken: Fats Dedication
09. Blue Monday
10. Spoken: Band Introductions
11. Jambalaya
12. Spoken: More Band Introductions
13. Walking to New Orleans
14. Spoken: Intro to 'Rocket 88'
15. Rocket 88
16. Spoken: Intro to 'The House of Blue Lights'
17. The House of Blue Lights