© Rootsville.eu

Moonlamb Project (B)
tiltle: Derivative Blues
music: Blues
release date: 2019
info artist: Moonlamb Project

© Rootsville 2019


Onze Waalse landgenoten Michaël Honorez en Cédric Lambert laten met deze "Derivative Blues" weerom van zich spreken. In 2017 brachten deze "Moonlamb Project" als vaandeldragers van de pre-war blues nog hun "Uchronic Tales" uit en ook nu is deze nieuwe een EP geworden. Hun invloeden variëren van de grondleggers van de vooroorlogse country blues tot artiesten die deze muzikale stroming claimen, zoals Nick Cave, Johnny Cash of Tom Waits. Met hun minimalistische composities en covers laten ze je reizen door deze tijdloze muziek die spreekt tot zowel gelukkige harten als duistere zielen

Ook nu zijn deze "Moonlamb Project" te leen gegaan bij muzikanten die hun nauw aan het hart liggen. Openen doen ze met het overbekende "Personal Jesus" dat we uiteraard kennen van "Depeche Mode". Hier in een donkere blues versie waarbij de Franstalige achtergrond van Michaël Honorez uitzonderlijk goed verdoken blijft. Ook "Somebody Knocking" van Robert Plant draagt diezelfde donkere weemoedigheid met zich mee, en zo komen we uit bij de meester in het vak "Nick Cave"

Diens "Ain't Gonna Rain Anymore" wordt hier door Michaël Honorez en Cédric Lambert gebracht in diezelfde intimiteit waar Nick Cave dit nummer heeft in geschreven. Als we het over meester singer-songwriters hebben kan en mag Tom Waits niet in het lijstje ontbreken en zo brengen beide hier een prachtige versie van Wait's "Gin Soaked Boy". Misschien niet zo bekend is de Delta singer Napoleon Washington die bekend is om zijn fijngevoelige delta op resonator. AQls aflsuiter van deze "Derivative Blues" brengen ze hier van hem "Who Craves To Know". Knap!

tracks:

01 Personal Jesus
02 Somebody Knocking
03 Ain't Gonna Rain Anymore
04 Gin Soaked Boy
05 Who Craves To Know

musicians:

Cédric Lambert: harp
Michaël Honorez: vocals, guitar