© Rootsville.eu

Mr. Sax & The Giant (NL)
tiltle: Lipstick, Powder & Paint
music: Jump rhythm 'n blues - boogie woogie
release date: 2019
label: Giant Productions

© Rootsville 2019


In 1997 besloten Hilbrand (Mr.Sax) en Jan (The Giant) als duo te gaan samenwerken. Een van de drijfveren was hun gezamenlijke voorliefde voor de Rhythm&Blues uit 40’s, 50’s en 60’s. De combinatie van saxofoon, piano en hammond is bij uitstek geschikt voor deze muziekstijl. Het soort muziek, dat mensen een blij gevoel geeft en zeer dansbaar is. De filosofie van Mr.Sax & the Giant is dan ook dat muziek mensen een plezierig en goed gevoel moet geven. Na jaren gespeeld te hebben in binnen- en buitenland besloten ze tot het maken van hun eerste album. En wat voor één!! Een voor mij totaal onbekend duo, maar na beluistering van hun nieuwste was ik volledig verkocht.

Naast enkele eigen stukken werd er een aantal composities van bekende en onbekende songwriters gekozen, die bijdragen tot de sfeer die het album nu heeft. Buiten ‘Dildo Boogie’ en ‘Sleazy Side Joint’ zijn al de andere nummers van meer dan bekende artiesten. Zo is het openingsnummer ‘Lillie Mae’ van Dave Bartholomew en ‘Too Late Old Man’ van Kim Wilson. “Open Up That Door’ is dan weer van Nappy Brown, ‘Hey Little Girl’ van Doug Sahm en ‘The Hustle Is On’ van T-Bone Walker.

Allemaal toppers dus en gebracht met een flair en een professionalisme om “U” tegen te zeggen. De warme saxklanken gemixt met de vingervlugheid van de toetsen doet wonderen. Een aangename schijf die uw donkere dagen zeker zal opwarmen.

tracks:

01. Lillie Mae
02. Too Late Old Man
03. Early Times
04. Aint No Rocking No More
05. Let Me Go Home Whiskey
06. Open Up That Door
07. Dildo Boogie
08. Lipstick Powder And Paint
09. Hey Little Girl
10. One Night
11. My Girl Josephine
12. Down With It
13. Sleazy Side Joint
14. The Hustle Is On
15. Would You Baby

musicians:

Hildebrand Wierenga – Mr.Sax: vocals, all saxophones
Jan Diertens – The Giant: All keys, drums
Fred Reining: gitaar
Cor Többen: gitaar
Gerald Emmings: bas