© Rootsville.eu

Mrs. Greenbird (D)
tiltle: Dark Waters
music: Folk
release date: april 12, 2019
label: Greywood Records
info artist: Mrs. Greenbird
promotion: Fatma Matar (Greywood Records)

© Rootsville 2019


Na jaren op pad te zijn geweest en honderden concerten te hebben gegeven vonden het in Keulen gevestigde folk duo "Mrs. Greenbird" nog de tijd om de studio in te duiken. Het duurde vijf jaar na hun tweede album "Postcards" dat we nog eens nieuwe werk kwamen te beluisteren van Sarah Nücken en Steffen Brückner. Hun debuutalbum "Mrs. Greenbird" werd uitgebracht in 2012, een album dat meteen naar nummer "1" in Duitsland kwam door te stoten.

Sarah en Steffen kwamen elkaar te ontmoeten in 2006 en zo werd er meteen deze "Mrs. Greenbird" opgericht. Alvorens de uiteindelijk naam ter sprake kwam gaven ze zichezelf de komische naam "Goldkehlchen und der Mann mit Hut". Hun eerste grote optreden als duo was de openingsact voor acteur en muzikant Tim Robbins. In het najaar van 2012 nam het duo deel aan seizoen drie van X Factor. Gedurende de hele show stonden ze bekend om het uitvoeren van verschillende nummers van verschillende genres in hun volksstijl. Verschillende van hun covers, waaronder "Frozen" (door Madonna) en "Blitzkrieg Bop" (door The Ramones) zijn in kaart gebracht in Duitsland en Oostenrijk.

In januari 2015 werd Mrs. Greenbird onthuld als een van de zeven gevestigde artiesten die deelnamen aan "Unser Song für Österreich". Ze concurreerden op 5 maart 2015 met de liedjes "Shine Shine Shine" en "Take My Hand", maar haalden de tweede stemronde niet. In juni 2018 nam Mrs. Greenbird de laatste stap naar onafhankelijkheid en bracht hun zelfgeproduceerde single "One Day in June" uit op hun eigen platenlabel "Greenbird Records", de eerste voorloper van het aankomende album "Dark Waters" dat zal verschijnen in april 2019. Mrs. Greenbird was nooit weg maar ze zijn hier zoals nooit tevoren. Eerlijker, directer, gerijpt, intiem, persoonlijker en met veel meer ruimte voor experimenten. Hun handelsmerkgeluid heeft nog steeds veel gitaren en de uitzonderlijke stem van Sarah met speelse en poëtische teksten evenals prachtig gearrangeerde close harmony vocalen. Het unieke geluid van Mrs. Greenbird.

tracks:

1. Long Time No See
2. Morals
3. Dark Waters
4. One Day In June
5. Careless Heart
6. Midnight Rose
7. The Simple Things
8. Like A Song In My Head
9. 1965
10. Tides Are Turning
11. Learn How To Love You