© Rootsville.eu

Myles Goodwyn (Can)
tiltle: Friends of the Blues 2
music: blues
year: october 25, 2019
label: Linus Entertainment

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Myles Goodwyn

© Rootsville 2019


De legendarische Canadese gitarist, bandleider en songwriter Myles Goodwyn keert terug naar zijn eerste liefde, de blues, met de tweede opname van Myles Goodwyn en Friends Of The Blues, het vervolg op zijn JUNO genomineerde en East Coast Music Award winnende bluesdebuut. Myles Goodwyn, zanger, gitarist, schrijver, producent en leider van de multi-platina verkopende rockband "April Wine", heeft de groep gevormd en geleid vanaf het eerste begin. "April Wine" heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen opnames verkocht.

Goodwyn is arm opgegroeid en is het klassieke succesverhaal van de 'kleine stad maakt goed'. Als jonge tiener versterkte Goodwyn zijn vaardigheden in het spelen in coverbands en begon met het schrijven van origineel materiaal zodra hij gitaar kon spelen. Een van April Wine's grootste hits, "You Won't Dance With Me", werd geschreven toen hij een tiener was.
 
De stem van Myles Goodwyn is net zo onderscheidend en onmiddellijk herkenbaar als zijn vaardigheden op het gebied van het schrijven van liedjes. Myles en de andere leden van April Wine werden in 2010 opgenomen in de Canadese Music Hall of Fame. Goodwyn ontving de prestigieuze East Coast Music Lifetime Achievement Award in 2008 en de SOCAN National Achievement Award in 2002. In 2016 bracht hij zijn memoires uit, Just Between You and Me, die meteen verkoper werd op de Non-Fictionlijst van Globe and Mail.
 
De opname van Myles Goodwyn en "Friends Of The Blues" leverde hem internationale erkenning en Juno-nominatie voor Blues-opname van het jaar 2019 op. De opname won de East Coast Music Award voor Blues-opname van het jaar in 2019.
 
Geen slechte start van een bluescarrière en zijn eerste bluesregistratie-inspanning op 70-jarige leeftijd of op elke leeftijd. Goodwyn was toegewijd aan het maken van zijn follow-up opname, Myles Goodwyn en "Friends Of The Blues 2", met dezelfde logica als zijn blues debuut release; “Ik wilde een paar goede bluesmelodieën schrijven en deze liedjes zo goed mogelijk zingen. Ik waardeer echt geweldig bluesmateriaal omdat het tijdloos is, van vitaal belang en gepassioneerd, zelfs hartverscheurend ', zegt Goodwyn. Zijn beslissing om alleen "echte bluesspelers" te gebruiken was opnieuw opzettelijk; "Ik wilde de echte deal als het ging om de uitvoeringen."
 
Het resultaat van deze samenwerkingen getuigt van de zorg die aan Myles Goodwyn en "Friends Of The Blues 2 "is besteed, zal zeker nog maar eens laten zien dat Myles Goodwyn niet alleen een begaafde blueszanger / songwriter en muzikant is, maar ook een echte bluesman bij hart.

tracks:

01 - Hip Hip
02 - Like A Dog Ain't Had Its Day
03 - Over Now
04 - You Got It Bad
05 - Fish Tank Blues
06 - Speedo (Revisited)
07 - Daddy Needs New Shoes
08 - Being Good
09 - I Love My Guitar
10 - Help Me Baby
11 - When Your Ship Came In (I Was At The Airport Drinking)
12 - Sick And Tired (Of Being Sick And Tired Over You)
13 - I Saw Someone That Wasn't There (And It Was You)
14 - (Bonus Track) Even Singing Cowboys Get The Blues