© Rootsville.eu

Natalie MacMaster (US)
tiltle: Scetches
music: Folk
release date: december 06, 2019
label: Linus Entertainment
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Natalie MacMaster

© Rootsville 2019


Natalie MacMaster is een Canadese violiste uit de landelijke gemeenschap van Troy in Inverness County, Nova Scotia. MacMaster heeft getoerd met de Chieftains, Faith Hill, Carlos Santana en Alison Krauss, en heeft opgenomen met Yo-Yo Ma. Ze verscheen op het Celtic Colors-festival in Cape Breton, Celtic Connections in Schotland en MerleFest in de Verenigde Staten. MacMaster is de dochter van Alex en Minnie MacMaster en de zus van Kevin en David MacMaster. Ze is de nicht van de laat bekende gerenommeerde Kaap Bretonse viool Buddy MacMaster en de neef van twee andere vioolspelers, Ashley MacIsaac en Andrea Beaton.

Deze "Scetches" is de opvolger van "A Celtic Family Christmas" uit 2016 en brengt uiteraard hoofdzakelijk Keltisch geïnspireerde muziek waarbij de fiddle centraal staat. Een instrument dat Natalmie reeds begon te bespelen op 9-jarige leeftijd. In 1989 bracht ze zo haar debuutalbum "Four on the Floor" uit. Openend met het vrolijke en dartele "Three Reels" raak je makkelijk bevangen zoals ook op het ragtime getinte "The Golden Eagle".

Van de Engesle wals "Morning Galliano" tot het weemoedig klinkend "Killiecrankie" die typische vioolklank raak je niet meer kwijt bij het beluisteren van dit album. Zeker ook niet met het Manouche geïnfecteerde "Barndances". Voor dit nieuwe album haalt Natalie de inspiratie uit de getallen van haar leven zoals haar 16-jarig huwelijk, haar 13-jarig ouderschap. Een samentellen van vreugdevolle jaren samen met haar echtgenoot Donnell Leahy en haar zeven kinderen. "Scetches" werd dus een beleving van ouderschap, huwelijk, vriendschap, muziek en leven.

tracks:

01. Three Reels
02. The Golden Eagle
03. Morning Galliano
04. Professor Blackie
05. Patricia Kelso’s
06. Barndances
07. Killiecrankie
08. Fill ‘Er Up For a Set!
09. Judy’s Dance
10. West Bay Road
11. Tribute to John Allan
12. I Can’t Make You Love Me