© Rootsville.eu

Nobody's Girl (US)
tiltle: Waterline
music: Rock
release date: march 27, 2019
label: Lucky Hound Music
info artist: Nobody's Girl
promotion: Apple Gin Promotions

© Rootsville 2019


Nobody's Girl is een uit Austin afkomstige vrouwelijke supergroep die bestaat uit de troubadours Rebecca Loebe, BettySoo en Grace Pettis, en kennen elkaar al meer dan een decennium. Als hoofdbestanddelen van de internationale folkscène en ervaren troubadours speelden deze veelgeprezen songwriters en artiesten af en toe als vrienden en waren ze al lang fan van elkaars werk.

Ze besloten als "Nobody's Girl" een eenvoudige eenmalige tournee at te werken. Die "tour" trok de aandacht van het platen label "Lucky Hound Music" waar ze in 2018 een contract kwamen te teken en zo ook het uitbrengen realiseerden van deze "Waterline". Zich verdiepend in pop-rock en soul-territorium kwamen hun ongerepte harmonische stemmen als een geheel samen te vloeien. Het is bijna niet uit te maken wie er zingt.

Alhoewel ze in eerste instantie van plan waren elkaar als vriendinnen een beetje op te waarderen resulteerde deze onverwachte transformatie tot een vreugdevol creatief partnerschap. "What'll I Do." is de opener van de schijf en dit catchy deuntje, ook opgenomen in akoestische vorm, kan gemakkelijk worden gekarakteriseerd als een Tom Petty-lied met meidengroeps-harmonieën. De soepele stem van Pettis dondert ook en zweeft als een windrijder over 'Bluebonnets', een krachtige ballade geschreven door hun vriend Raina Rose. BettySoo's leadvocals worden omringd door de gouden harmonieën van haar bandmates op titelnummer "Waterline", evenals "Riding Out the Storm", een nummer dat een speciale betekenis heeft voor Loebe.

"Nobody's Girl" zal in april een uitgebreide toer komen af te werken in Nederland met optreden van Zwolle tot Eindhoven. Voor verdere info bezoek je best hun website.

tracks:

01 What'll I Do
02 Waterline
03 Queen City
04 Bluebonettes
05 Riding Out The Storm
06 Call Me
07 What'll I Do (Live)