© Rootsville.eu

One Rusty Band (CH)
tiltle: Voodoo Queen
music: Blues
release date: 2019
info artist: One Rusty Band

© Rootsville 2019


Bij de aanvang van 2019 leerden we deze "One Rusty Band" kennen en daarvoor moeten we die van de "Boogie Beasts" erkentelijk voor zijn. Tijdens een van hun buitenlandse escapades leerden ze Rusty Greg en Lea Jumping kennen aka "One Rusty Band" die beiden garant dtaan voor een exceptioneel stukje blues spektakel.

Het speciale is dat Rusty Greg als een "OMB" fungeert waarbij Lea Jumping voor het nodige entertainment zorgt. De ruige en vette blues wordt bij dit duo vergezeld door een tapdanseres en geloof me het werkt. Dit duo met als roots het Zwitserse Genève vonden elkaar doodleuk op de trottoir, alsof Eleanor Torrey Powell destijds tijdens de prewar blues periode een verbond kwam te sluiten met Son House. Rauwe blues met een streepje Broadway gehalte. De hun zo typerende "OMB" sound worden afgewisseld met waanzinnig gebrachte arrangementen. Het meest bijblijvende van een show bij deze "One Rusty Band" is zonder meer de memorabele show die beiden weten te brengen en daarbij ontgaat ons zeker niet de fascinerende metaal klinkende vibraties die Léa uit haar maatje "37" weet te toveren. Met een fluitsignaal op een arbitragefluitje komt Lèa de aandacht richting podium op te eisen.

Nu is er hun nieuwe album "Voodoo Queen" met daarop 13 eigen originals en dat is dus ook muzikal een stap vooruit. Ze nemen je mee op een roadtrip met een bepaald geluid dat kan worden verklaard door de keuze van instrumenten, zoals een "cigar box" gitaar of een telefoonmicrofoon. Wat je krijgt is een rollercoaster van hynotische footstompin' blues met nummers als "Devil Cave", "Magic Potion", "I Got Got the Devil", "Under The Moon", "Route 88" en niet in het minst booooogie.

Een roadtrip die je leven danig overhoop zal halen bij het bijwonen van een show van deze "One Rusty Band"

tracks:

01 Intro
02 Devil Cave
03 Magic Potion
04 Boogie Woogie
05 I've Got The Devil
06 Under The Moon
07 Sex Blood 'n Rock 'n Roll
08 Spanish Desert
09 I'm Lost
10 Voodoo Queen
11 Po Boy Blues
12 White Trash Blues
13 Road 88