© Rootsville.eu

Opal Agafia & The Sweet Nothings (US)
tiltle: Share What You Own
music: Blues - Roots
release date: october 31, 2018
label: independent
info artist: Opal Agafia

© Rootsville 2019

 

Dit is nog eens een leuke ontdekking. De band is afkomstig uit Eureka Spings, Arkansas en heeft met Opal Agafia een zangers met een meer dan powervolle stem die bijwijlen doet denken aan Janis Joplin. Hun muziek is soulvol en heeft hier en daar een country kantje, zeker door het toevoegen van viool en lapsteel.

Opal Agafia & The Sweet Nothings, ontwikkelde zich tot een volledige stringband - fiddle, mandoline, gitaar, dobro, telecaster-gitaar, elektrische bas en drums. Samen zet deze band een high energy-show op met aandacht voor soulvolle teksten en instrumentale combinaties.

Hun liedjes weerspiegelen hun diepe wortels in de Ozark Highlands, evenals hun zorgen voor de huidige omstandigheden en de toekomst van de regio. Ze kennen hun geschiedenis, maar ze verlangen er niet zozeer naar als hoe ze zowel het heden als de toekomst beïnvloeden. Hun aanpak is zowel fris als vertrouwd. De band combineert de beste elementen van soul, gospel, blues, jazz, country, swing en traditionele bergmuziek tot een geluid dat het verleden vastlegt en moedig uitkijkt naar wat de toekomst zal brengen.

Opal Agafia en het geluid van Sweet Nothings brengen een frisse toets in de oude muziek uit hun regio. De plaat zit muzikaal sterk in elkaar met een goede verhouding tussen uptempo songs (‘Down In The Well’ of ‘Sweet Tooth) als mooie ballads als ‘Up On Your Shelf’. De opnames dateren al van eind vorig jaar, maar de plaat is pas begin dit jaar op de markt gebracht. Weer een knappe ontdekking.

tracks:

1. Down In The Well
2. Runnin’
3. Strangers In The Backyard
4. Them Bones
5. Up On Your Shelf
6. Sweet Tooth
7. Share What You Own
8. Eureka
9. O Promised Land
10. Stories Behind Our Name

musicians:

Opal Agafia
Justin Easter
Derek Russell
Ron Landis
Michael Schembre
Elijah Brinson