© Rootsville.eu

Oscar Hernandéz & Alma Libre
tiltle: Love The Moment
music: Latin Jazz
release date: august 16, 2019
label: Origin Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Oscar Hernandéz

© Rootsville 2019


Oscar Hernandéz presenteert zijn nieuwe album "Love The Moment" in een intieme Latin-jazz omgeving en dit in een schril contrast met de 3x Grammy winnende all-star band "Spanish Harlem Orchestra" waar hij momenteel bekend om staat en leidt. "Love The Moment" dient als een vervolg op de gevierde 2017 release van Hernández, The Art of Latin Jazz, die door Raul da Gama van Latin Jazz Network wordt aangeduid als "assertief en indrukwekkend gevarieerd werk in klankkleur en drama".

Net als op de voorganger voorganger van, Love The Moment presenteert een masterclass in Latin jazz, geleid door een van de belangrijkste figuren van het genre. De legendarische carrière van Oscar Hernández dateert uit de jaren 1970 toen hij begon met het uitvoeren en opnemen met originele salsalegens zoals Ismael Miranda, Celia Cruz, Pete "El Conde" Rodriguez, Conjunto Libre en Grupo Folkorico. Hernández spendeerde zes jaar aan het spelen met Ray Barreto en verscheen op vijf van zijn opnames, waaronder de rudimentaire Rican / Struction. Hernández ging vervolgens over naar de Seis Del Solar-band van Ruben Blades en werd uiteindelijk zijn Musical Director, die de muzikale koers voor de salsalegende in kaart bracht. Hernández werd al snel de Musical Director voor Paul Simon en tevens arrangeur en arrangeur van Gloria Estefan.

Hernández legde zijn legacy reeds vast met de formatie van Spanish Harlem Orchestra, de 13-delige all-star salsa bigband die hij sinds 2005 heeft gearrangeerd. Met het verkleinde ensemble op "Love The Moment" demonstreert Oscar Hernández waarom hij een van de belangrijkste stemmen in Latijns-Amerikaanse muziek is. Joan Hernández en zijn groep Alma Libre, met Justo Almario op saxofoon en fluit, Oskar Cartaya op bas, Jimmy Branly op drums en Christian Moraga op percussie speelt. Trompettist Gilbert Castellanos verschijnt op drie nummers en ook violist Dayren Santamaria maakt er een gastoptreden op.


tracks:

01 Otro Nivel
02 Love The Moment
03 Latino Jazz
04 Danzon For Lisa
05 Mi Cancion Es Para Ti
06 Silent Prayers
07 Alternate Roots
08 Sentimiento de amor
09 Groove For Peace
10 Mindful Toughts

musicians:

Oscar Hernández on piano
Justo Almario on saxophone/flute
Oskar Cartaya on bass
Jimmy Branly on drums
Christian Moraga on percussion

special guests:

Gilbert Castellanos on trumpet
Dayren Santamaria on violin