© Rootsville.eu

Pascal Bokar (US)
tiltle: American Trails (EP)
music: blues - soul
release date: july 25, 2019
info artist: Pascal Bokar
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Pascal Bokar, de virtuoze gitarist en zanger leerde kennismaken met de blues in zijn geboorteland Senegal. Met deze EP met als titel "African Trails" knoopt hij terug aan met de traditie van de blues en bewandelt zo de Amerikaanse paden van deze muziek. Bokar mocht al de Jim Hall Jazz Master Award voor gitaar ontvangen.

Zijn speelstijl is funky maar het scatten zoals we dat kennen van onder meer bij George Benson en niet in het minst bij Al Jarreau loopt als een rode draad doorheen deze "American Trails". Opener is "The Blues Don't Know Like Nobody", een nummer van de hand van Otis Spann. Op het daaropvolgende " I Wanna See You In My Dreams" verzeilen we in de melancholische soul van de 70-ties.

Het album werd opgenomen in de "Savanna Jazz Studio" in San Carlos CA en werd gemixt in de "Greaseland Studio" van Kid Andersen. Ook op "I Can Tell" en het met Carribean getinte ritmes "Your Smile Inside My Nights" krijgen we een kijk op de diversiteit van deze schijf.OP "Let It Groove All Night Long " krijgen we een mix van Latin en African grooves.

tracks:

1. The Blues Don't Like Nobody
2. I Wanna See You In My Dreams
3. I Can Tell
4. Your Smile Inside My Nights
5. Let It Groove All Night Long
6. Everytime I See There