© Rootsville.eu

Pat Battstone (US)
tiltle: The Last Taxi: New Destinations
music: Jazz
release date: april 3, 2019
label: Leo Records
info artist: Pat Battstone
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Patrick Battstone begon op 14-jarige leeftijd met het professioneel uitvoeren van muziek en speelde in verschillende rock-, blues- en R & B-bands in Zuidwest-Ohio. Tegen de tijd dat hij 18 was, had hij lessen van Stan Kenton en Gary Burton ontvangen, was hij begeleid door Oscar Treadwell (Oska T) en had hij gespeeld met de opnames van James Brown en de leden van de musical "Hair".

Hij nam sinds 2016 7 cd's op met een Italiaanse zanger en heeft er in de nabije toekomst nog 2 voor de release klaar. Hij trad op met Gianna Montecalvo, Francesco Massaro, Francesco Cusa, Adolfo La Volpe, Giacomo Mongelli, Giorgio Vendola, Camille Pace, Nico Catacchio, Chris Rathbun, Marilena Paradisi, Teresa Raneri, Cettina Donato, Giorgia Santoro, Chiara Liuzzi, Marialuisa Capurso, onder andere. Sinds hij begin 2016 in Italië aankwam, speelde hij het Jonio Jazz Festival, het Gela Jazz Festival, de International Jazz Day Siracusa en het Jazzit Festival.

De Last Taxi begon in 2009, toen twee chauffeurs elkaar zouden ontmoeten bij de halte om te roken. Hun bedoeling was om een ​​wederzijdse stem te vinden waarin gesprekken en observaties konden worden uitgedrukt. The Last Taxi begon in 2012 passagiers te nemen tijdens A Conversation. Aan het begin was de rit er een van urgentie en directheid, met het gevoel dat je maar één kans hebt om binnen te komen. Het was een voertuig van ontsnapping en van een veilig transport.

Later evolueerde het naar een internationale ervaring, In Transit van buitenlandse locaties. Voortdurend evoluerend - Reizend Licht, Verbindingen maken - de Laatste Taxi is een brug die nieuwe en onvoorziene Elementen verbindt.

Tijdens deze bijeenkomst deelden elk van de chauffeurs hun verhalen - verhalen uit verschillende tijden, uit verschillende plaatsen en verschillende werelden - verhalen over het woestijnleven, over Franse cafés, over gotische horror, over mystieke wateren.

De laatste taxi is op weg naar nieuwe bestemmingen. Geluiden die we nooit gehoord of gespeeld hebben, vullen ons met een gevoel van verwondering en verrassing Samen hebben we onze verhalen herschapen, ze in het heden gebracht, ze nieuw leven, nieuwe betekenis en nieuwe vitaliteit gegeven. The Last Taxi is een levend wezen geworden. The Last Taxi biedt nu nieuwe bestemmingen aan voor die avontuurlijke passagiers die willen instappen. Het is een doorvoer die je nooit zult vergeten en waardoor je leven voor altijd zal worden veranderd.

tracks:

01. Twilight Departure
02. Attraverso la Cittá
03. Inside the Dark Castle
04. All the Birds have Flown
05. Where Sea-Creatures Slowly Dance
06. Escape Syndrome
07. Sunrise over a Painted Desert
08. The Markets of Marrakech
09. Rewind
10. Morning in a Japanese Garden
11. Absyinte
12. Looking Glass Woman
13. L’Amore Rêvé

musicians:

Chiara Liuzzi - Voice ( except tracks 4,7,8,9 ), electronics, and sound objects
Giorgia Santoro - Flute, bass flute, bansuri, xiao, piccolo, voice( track 8) , effects
Adolfo La Volpe – Guitar, live electronics
Giacomo Mongelli – Drums
Chris Rathbun – Bass
Pat Battstone – Piano