© Rootsville.eu

Paul Pigat (Can)
tiltle: Boxcar Campfire (The Game)
music: Acoustic Country Blues
year: march 22, 2019
label:
Little Pig Records
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Paul Pigat

© Rootsville 2019

 

Je zou het haast niet geloven maar deze Paul Pigat is ook de man achter de rootsband "Cousin' Harley". Met deze rockabilly formatie zal hij trouwens op het podium staan tijdens de 44ste editie van Sjock in Gierle. Dus naast de Gretsh gitaar is hij ook nog een begenadigd fingerpickin' gitarist op de akoestische gitaar. Onder zijn naam brengt hij een "Boxcar Campfire Trilogy" uit waarvan in 2009 het eerste gedeelte is verschenen.

In maart van dit jaar brengt deze legendarische gitarist uit het Canadese Vancouver zijn tweede deel uit van deze trilogie met als titel "The Game". Op het album vinden we 10 nummers terug waarvan er 7 nieuwe originals zijn. Drie covers dus waarbij een beklijvende versie van Johnny Cash zijn "Ring of Fire".

Een album met country blues soms in een rockabilly jasje gestoken zoals opener "Roll All Night". Pure front porch blues krijgen we vervolgens met "The Game" waarbij Paul zijn talenten als fingerpickin' ragtime gitarist komt te etaleren. Heerlijk om te beluisteren en te onthaasten, ook zo op het daaropvolgende "Some Peoples Childen". Een beetje steviger met een knipoog richting akoestische rock volgt er dan "Piece of Work", een cover van de Amerikaanse songwriter Jim Buffet.

Ook met "Hartland" kom je weg te dromen is een dromerige wereld van country en blues en waarbij je de vele talenten van deze Paul Pigat komt te ontdekken. Een onvervalst country bluesje dan met "Treat your Papa right" in de geest van een Big Bill Broonzy of een Sonny Terry en Browny McGhee. Alvorens het kamvuur volledig te laten uitdoven krijgen we nog als laatste het intieme en instrumentale "Brody".

De Boxcar-kampvuur trilogie werd in 2009 geboren met de titelloze eerste solo-opname "Paul Pigat's Boxcar-kampvuur". Het kreeg lovende kritieken en was een onverwacht vertrek van Pigat's meer bekende alter ego, Cousin Harley. Deze "The Game" is een meer dan waardig vervolg op het eerste deel en nu maar wachten op deel 3.

tracks:

01. Roll All night
02. The Game
03. Some Peoples Childen
04. Piece of Work
05. 4JT
06. Hartland
07. Ring of Fire
08. Treat your Papa right
09. You Gotta use
10. Brody

musicians:

Paul Pigat