© Rootsville.eu

Peter Lin (US)
tiltle: New Age, Old Ways
music: Jazz
release date: april 05, 2019
info artist: Peter Lin
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Peter Lin werd geboren in Baton Rouge, Louisiana, is de Taiwanese-Amerikaanse trombonist Peter Lin onlangs beschreven door Downbeat Magazine als "solide, vloeiend en soepel". Hij ontving zijn B.A. Muziek van William Paterson University en MM voor Jazz Trombone Studies aan de Rutgers University. Hij bracht onlangs een album uit met "The Linte"t genaamd "With Respect" (album report), dat een hoogtepunt bereikte op # 4 op de RMR Jazz Charts en # 3 op de NACC-charts.

Voor zijn nieuwste album "New Age, Old Ways" kwm Peter Lin samen te werken met JD Allen op tenor sax, Ian Kenselaar op bass en Nic Cacioppo op drums. "New Age, Old Ways" is een album met een hommage aan de "Bebop" era met daarop 8 composities.

Opener "A Path to Understanding" werd samengesteld tijdens deze tumultueuze tijden in ons politieke systeem. Een van de beste oplossingen voor eenheid in het proces van begrip en respect. De samenstelling is een weerspiegeling van dit proces. "Celestial Being" is een eerbetoon aan de animatie reeks "Gundam Mobile 00". In deze specifieke serie verwijst Celestial Being naar de organisatie van de hoofdpersonen die vecht tegen het 'kwaad' in de wereld.

"New Age, Old Ways" verwijst naar de strijd van de musicus om op een relevante manier een oudere muziekstijl te spelen om deze nieuwe openbaringen in de samenleving over te brengen. Toch zijn de methoden en systemen van muziek al talloze eeuwen gerecycled. Muzikanten blijven in het huidige tijdperk relevante muziek schrijven.

"Akong" AKONG vertaalt naar 'grootvader' in het Taiwanees. Samengesteld als een uitzenden voor mijn eigen akong, die het afgelopen jaar op 90-jarige leeftijd overleed, wilde ik zijn besmettelijke positieve aura inkapselen die hij altijd uitstraalde. De Amis is een van de meer bekende Austronesische etnische groepen afkomstig uit Taiwan. Vooral hun ceremoniële liederen en sterke ritmische zintuigen interesseerden me. Je zou zelfs hun stemmen kunnen herkennen uit Enigma's muzikale project dat een Ami-gezang gebruikte in hun lied "Return to Innocence". "Song of the Amis is een toewijding aan hun culturele bijdragen.

"TNT Theme" is zijn poging om de opwinding van de 'two tenor blowing sessions', vergelijkbaar met Sonny Stitt & Gene Ammons, na te bootsen. Toen ze zagen hoe we onze optredens gewoonlijk met een blues beginnen, vond ik het gepast om het onze themalied te noemen. "Red Label" kwam tot stand na het drinken van een whiskey van Johnnie Walker. Deze blues heeft Ian Kenselaar op bas.

Afsluiter is "Mantis Shrimp", een nummer over wat een onschadelijk schepsel lijkt, is uiteindelijk een angstaanjagend onderwatermonster: krabschelpen breken, hele vissen eten en temperaturen creëren die water koken.

tracks:

1. A Path to Understanding
2. Celestial Being
3. New Age, Old Ways
4. Akong
5. Song of the Amis
6. TNT Theme
7. Red Label
8. Mantis Shrimp

musicians:

Peter Lin: trombone
JD Allen: tenor sax
Ian Kenselaar: bass
Nic Cacioppo: drums