© Rootsville.eu

Piedmont Bluz (US)
tiltle: Ambassadors of Country Blues
music: Acoustic Blues
release date: june 14, 2019
label: Independent
info artist: Piedmont Bluz

© Rootsville 2019


De blues met respect behandelen dat is wat deze "Piemont Bluz" voor staan. Valérie en Ben Turner dat naast hun concerten ook nog de geschiedenis van onze geliefkoosde muziek komen uit te leggen hebben met deze "Ambassadors of Country Blues" een nieuw album op de markt. Tevens gebruiken ze ook enkele authentieke instrumenten die blues gerelateerd zijn. Piedmont blues is uiteraard ook nog een stijl uit de rijke geschiedenis van de blues en met de titel van hun nieuwe album beschrijven ze zich helemaal.

Zowel de fingerpickin' Piedmont als delta Blues komen aan bod op dit 12 nummers tellende album waarop ze openen met "Ol' Fraight Train", een train song die al heel wat jaren meegaat. Met dit album willen beiden uiteraard de oude bluesname eren die ze in hun hart dragen. Zo is er van Mississippi John Hurt "Avalon Blues" en waarvan het origineel afstamt van uit 1928. Iemand die ook gekend was door zijn fingerpickin' stijl. Zio is er ook het Piedmont bluesje "Statesboro Blues" van Blind Willie McTell en ook dit nummer stamt af uit 1928. Later veel later in 1971 kregen we ook een southern rock versie van de "Allman Brothers". Bij diverse blues artiesten staat dit nummer op de setlist zoals ook Taj Mahal maar enkel hier bij "Piedmont Bluz" komen ze kort bij het origineel.

CC Rider is geen nummer van Elvis maar het was "Ma Rainey" die dit 12-bar bluesje als eerste kwam op te nemen. Tijdsgewijs kwam de titel al eens te veranderen. Een heuse standard in de blues te noemen. Verder krijgen we ook "Canned Heat" en eentje dat hier hoegenaamd niet mag ontbreken is het country bluesje "(Now is the) Needed Time van Lightin' Hopkins. Ook een altijd weer een prachtige versie van Eric Bibb. Afsluiter van dit intieme en oh zo mooie statement voor de blues is pianist Meade "Lux" Lewis zijn "Whistlin' Blues" uit 1937 en ooit was dit een boogie woogie :-)

tracks:

01 Ol' Fraight Train
02 When The levee Breaks
03 Avalon Blues
04 Last Kind Words
05 Beulah Land
06 Statesboro Blues
07 C.C. Rider
08 Canned Heat
09 Needed Time
10 Joliet Bound
11 Make Me a Pallet on Your Floor
12 Whistlin' Blues

musicians:

Valérie Turner
Ben Truner