© Rootsville.eu

Point Quiet (NL)
tiltle: Walking in the Wild
music: Americana - Folk
release date: 2019
label: Continental Records
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Point Quiet

© Rootsville 2018


Vier jaar na hun "Ways and Needs Of a Night Horse" zijn de Nederlandse Americana-Folk formatie "Point Quiet" er terug met hun nieuwste album "Walking in the Wind". Met werk van frontman Pascal Hallibert zijn thema's als liefde, verdriet en schoonheid niet weg te denken uit de soms weemoedige teksten.

Intimiteit is de rode draad tijdens het beluisteren van dit 4de album van "Point Quiet" met folk nummers als "Highway in your Head" en "Lonely Nights". Op het Americana gevoelige "Tales of Road 308" krijgen we toch een meer ietwat opgewekter nummer maar zonder afbraak te doen aan het melancholische van dit album.

Met deze "Walking in the Wind" willen de bandleden nieuwe paden bewandelen zonder evenwel af te wijken van hun samenhorigheid welke een drijfveer is bij he spelen van de songs. Vorig jaar speelden deze "Point Quiet" nog het voorprogramma van onder meer de "Isbells". Zowat gand het album tot nummers als "Never Too Late" over de langzame wals met " The Last Time" en het afsluitende " Storms and Winds" blijf je bevangen met hun intimiteit en ben je ook zo verbonden met deze "Point Quiet".

tracks:

01. Highway in your Head
02. Lonely Nights
03. Tales of Road 308
04. Vera Cruz
05. Not All Lies
06. Walking in the Wild
07. Now, You Know It
08. Written on Our Bones
09. The Distance
10. Never Too Late
11. The Last Time
12. Storms and Winds

musicians:

Pascal Hallibert
Hans Custers
Simone Manuputty
Jan van Bijnen
Joost Verbraak