© Rootsville.eu

Popol Ace (Nor)
tiltle: Silently Loud
music: Prog. Rock
release date: 2019
label: Grappa
info artist: Popol Ace & KORK
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 20198


Back from the 70's..."Popol Vuh" was een progressieve rockband uit het Noorse Oslo die bekend werden met albums als "Popol Vuh" en "Quiche Maya" alvorens hun naam veranderde in "Popol Ace". Dit gebeurde om geen verwarring te zaaien tussen de Duiste band met dezelfde naam. Onder die naam volgden er 3 volwaardige albums met als laatste het in 1994 uitgebrachte "Cat of 9 Tales". In 2003 volgde er een verzameling onder da naam "All We Have" om een jaartje later de "Best Of" uit te brengen.

In 2003 was er de vraag om samen met het "Norwegian Radio Orchestra" twee optredens te verzorgden in "Rockenfeller" en het "Drammen Theather" waaruit deze "Silently Loud" uit volgde. De concerten werden toen uitgegeven op DVD. Nu 15 jaar later wordt er zowel op een dubbel vinyl als op CD deze concerten terug heruitgegeven.

De band op deze "Silently Loud" bestaat uit Jahn Teigen (vocals), Peter Knutsen (keys , backing vox), Terje Methi (bass, backing vox) en Thor Andreassen (drums). Op dit album vinden we 12 tracks terug met invloeden uit pop, rock en jazz. De symphonische arrangementen op openingsnummer "Bury Me Dead" alsook de meer dan 7 minuten uitgesponnen versies van “I Can See Tears” en “All We Have Is The Past” hzullen de leifhebbers van progressieve rock best weten te waarderen.

tracks:

01 Bury Me Dead
02 Today Another Day
03 Hunchback
04 Between You and Me
05 Leavin' Chicago
06 I Can See Tears
07 The Jester
08 All We Have Is the Past
09 Dark Nights
10 Sleepwalker
11 For Eternity
12 Queen of All Queens