© Rootsville.eu

Private Time Machine (NL)
tiltle: One
music: Jazz - Funk
release: 2019
promotion: Greenbag (Coen Floren)
info artist: Private Time Machine

© Rootsville 2019


"Private Time Machine" is een supergroep die werd opgericht door bassist Eric van der Westen. Na enkele jaren in het buitenland te hebben vertoefd kwam hij zich als frontman te profileren met deze nieuwe 11- koppige band. Deze "One" werd opgenomen op 13 en 14 december 2017 en 3 januari 2018 in "Studio Cell4".

Eric van der Westen is al heel wat jaren een belangrijke spil binnen de Tilburgse jazzscene als bassist, bandleider en organisator. Ooit begon hij in hardrock en new wave maar de nieuwe generatie kent Eric voornamelijk uit de Jazzscène met veelal geïmproviseerde jazz. Hij speelde in verschillende bands als sideman zoals bij "Contraband" en "Impressionistic Improvisers Quartet". Zijn carrière bestaat uit een periode uitsluitend met jazz maar ook Zuid-Afrikaanse muziek wist zijn nieuwsgierigheid op te wekken. Tijdens deze nieuwe eeuw ging zijn belangstelling ook uit naar elektronica en smaplers.

Ook op dit nieuwe album "One" dat bestaat uit 7 stukken weet Eric van der Westen weerom de grenzen te verleggen en brengt hij ons terug in de tijd gaande van de heavy rock van Led Zeppelin en Deep Purple naar de energieke jazz van een Charles Mingus. Ook wordt je op een rollercoaster genomen met groovy funk van Sly Stone en Urban Dance Squad en belandt je ook in de dromerige wereld van Pink Floyd. Als extra download krijg je ook nog "Keep Walking" mee.

tracks:

01 Thrice (11:59)
02 No Smoke On The Horizon (9:09)
03 Colours Change In Time (20:23)
04 All In Vain (13:46)
05 Love Song (7:45)
06 Bright And Light In The Dark Ages (06:12)
07 Orange Is The New Black (10:09)

additional downlaod:

08 Keep Walking

musicians:

Eric van der Westen: bas, zang
Jimmy Rage: spoken word
Koen Smits en Joël Botma: trompet
Efe Erdem: trombone
Donald Simoen: altsaxofoon
Guido Nijs: tenorsaxofoon
Aron Raams: gitaar
Martin Fondse: synthesizers
Jeroen van Vliet: Fender Rhodes
Marc Schenk: drums