© Rootsville.eu

Rachel Harrington (US)
tiltle: Hush The Wild Horses
music: Americana - Bluegrass
release date: september 06, 2019
label: Skinny Dennis
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Rachel Harrington

© Rootsville 2019


We kennen Rachel Harrington uiteraard van haar album "The Bootlegger's Daughter" uit 2007 en dit nadat ze in 2004 als totaal onbekende heel wat stof heeft doen opwaaien met haar EP "Halloween Leaves". Nadien bracht Rachel Harrington ook nog prachtige albums uit als "City of Refuge", "Celilo Falls" en "Make Our House a Honky Tonk". Ook bracht ze een "Live" album uit samen met Zak Woods en in eigen beheer het album "Muse".

Op het gebied van "Live" concerten werd het ook wat stil doorheen de jaren omdat ze zich kwam te focussen op haar paarden en haar familie. Endelijk is daar dan met deze "Hush The Wild Horses" een nieuw vijfde studio album dat zijn release zal kennen begin september. Rachel Harrington groeide op tussen de dennenbomen van Orgeon in een klein plaatsje dat luistert naar de naam Pentecostal. Het nieuwe album kan je als een beetje autobiografisch bestempelen daar ze heel wat privé problemen onder de loep brengt. Ook herkennen we heel wat andere weredlse problemen zoals oorlog en drugs.

In haar eigen intieme en doordringende stijl opent ze met titeltrack "Hush The Wild Horses" een nummer dat relateert naar twee paarden die ze van het slachthuis kwam te redden. Bijzonder mooi vind ik het nummer " I Meant To Go To Memphis" en het aan haar moeder opgedragen "The Barn". Beide prachtige voorbeelden van outstanding Mmericana. Net als dat nummer is ook "Mekong Delta" een verhaal uit haar eigen omgeving aangaande de ons allen bekende oorlog.

Op "Drinking About You" rekent ze persoonlijk af met de alcohol, een nummer waarmee ze menig persoon zal komen ter raken als je wilt luisteren. Alle nummers zijn van de hand van Rachel Harrington uitgezonderd "Susanna" dat ze schreef samen met Mandolin Hooper als eerbetoon aan Guy Clarck. Enigszins uit de toon springend is het uptempo nummer "Drop Zone" waar de country komt te overheersen. Afsluiter is het alweer intiem gebrachte " If Wishes Were Horses". Listen en wheep...

tracks:

01. Hush The Wild Horses
02. Child of God
03. I Meant To Go To Memphis
04. The Barn
05. Drinking About You
06. Drop Zone
07. Susanna
08. Save Yourself
09. Mekong Delta
10. Get Out While You Still Can
11. If Wishes Were Horses

musicians:

Lloyd Maines (Dixie Chicks, Richard Buckner): pedal steel, slide
Eamon McLoughlin (Emmylou, R. Crowell): fiddle
Laura Veirs: harmonies
Shelley Short (Neko Case): harmonies
Ji Tanzer: drums
Jesse Emerson & Allen Hunter: bass
Casey Neill, producer, electric guitar
John Morgan Askew (Laura Gibson, R. Fontaine): recording, mixing
Jon Neufeld: archtop guitar, mastering
Rachel Harrington: lead vocal, acoustic guitar