© Rootsville.eu

Rae Gordon Band (US)
tiltle: Wrong Kind of Love
music: Blues - Soul - Funk
release date: december 03, 2019
info artist: Rae Gordon Band
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Er is niets wat de inbreng van wat positiviteit kan beïnvloeden dan een juiste dosis blues, soul en funk. Bij het beluisteren van het nieuwe album "Wrong Kind Of Love" van de "Rae Gordon Band" kreeg ik dan zowaar die juiste dosis binnen.

De winter van 2019 brengt de release van de langverwachte vierde CD van de "Rae Gordon Band", Wrong Kind Of Love, geproduceerd door Kivett Bednar en en gemixt door Jimi Bott in zijn studio Roseleaf Recording. De tien originele nummers van de CD bestrijken een breed scala aan stijlen, van lowdown barroom blues tot dance-waardige funk, van hartverscheurende soulballad tot dia-doordrenkte woede rocker, van mineur-key blues angst tot opbeurend soul volkslied.

Rae begon haar zangcarrière in de pianobars en comedyclubs van Los Angeles, waar ze haar vermogen verbeterde om zich tot elk publiek te verhouden. De benaderbaarheid en het charisma van Rae zijn even bekend als haar multi-octaaf bereik. Ze heeft vijf keer de "Muddy Award van de Cascade Blues Association" voor Beste Vrouwelijke Vocalist gewonnen. Haar eerste opname, "Blue Lemonade", sloeg # 10 op de Billlboard Blues Chart, haar tweede "Dirty Flowers" heeft genoten van uitgebreid airplay in de VS en daarbuiten. In 2017 bracht de "Rae Gordon Band" zijn derde opname uit, de bekroonde "Better Than I Was", geproduceerd door RGB-gitarist Kivett Bednar en met nummers die samen werden geschreven met RGB-toetsenist en muzikaal regisseur Pat McDougall. Samen met gevestigde waarden als Kivett Bednar, Allen Kalik, Scott Franklin, Pat McDougall, Ed Pierce en Jospeh Conrad vormen ze deze "Rae Gordon Band".

Het album telt 10 knappe songs en opent met het bijzonder funky "Comin’ Back For More". Dat Rae haar vocale kwaliteiten hoog moeten worden ingschat lijkt dan al buiten kijf te staan. Soul en blues zijn de rode draad doorheen deze "Wrong Kind Of Love" maar met de soulballad "How You Gonna" wordt het toch even naar adem happen. Een prachtige soulinbreng met zelfs een knipoog richting gospel.

Door de veelzijdigheid van nummers zoals het howlin' en rockin' "Wrong Kind Of Love" en een tearjerker als "How Much I Love You So" is de diversiteit van stijlen een van de sterkste punten te noemen van deze "Rae Gordon Band". Afsluitend is er een huwelijk tussen funk, rock en blues met "Get Right With The World". Wij in Europa zijn wachtende...

tracks:

01. Comin’ Back For More
02. Don’t Look Now
03. How You Gonna
04. Might As Well Be You
05. Sea Of Blue
06. Wrong Kind Of Love
07. How Much I Love You So
08. Got To Have You
09. Last Call
10. Get Right With The World

musicians:

Rae Gordon: lead vocals
Kivett Bednar: guitar & vocals
Allen Kalik: trumpet
Scott Franklin: saxophone
Pat McDougall: keys & vocals
Ed Pierce: drums
Jospeh Conrad: bass