© Rootsville.eu

Ralph Molina (US)
tiltle: Love & Inspiration
music: Americana
release date: March 2019
label: Vapor Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Ralph Molina

© Rootsville 2019


Ralph Molina werd geboren in Puerto Rico en was al sinds de oprichting van "Carzy Horses" in 1962. Ralph was zoals we hier zeggen, de drummer van de band en wist zo het waanzinnig succes van Neil Young's "Crazy Horses" van op de eerste rij mee te maken. Deze "Love & Inspiration" is Molina's debuutalbum.

Molina's muzikale start bevond zich in lokale doo-wop-groepen, zong in harmonieën met vrienden in New York en vervolgens in Florida, waar hij zijn middelbare school afrondde. Later verhuisde hij naar Californië om te zingen met zijn neef Lou's groep, wat leidde tot andere muzikale mogelijkheden. Molina vervoegde Danny Whitten en Billy Talbot in de doo-wop groep Danny and the Memories, die in de jaren 60 veranderde in een folk-rock act genaamd The Psyrcle, later bekend als The Rockets. Nog wat later werden ze als "Crazy Horses" de backing band van Neil Young.

Ralph Molina wordt op deze "Love & Inspiration" bijgestaan door heel wat uitstekende muzikanten en willen met dit album een wel zeer breed publiek aanspreken, tekenend de diverse stijlen die op het album aan bod komen. Van uitstekende American tot melodieuze pop. Het album opent met het dromerige "Lullabies" en in deze sfeer zal zowat het ganse album verlopen.

Melodiues met een sluier van mystiek op nummers als "Your Life is My Life Too", "Too Young to Know". Uitspiners zijn "Dance on The Wind" door het bluegrass ritme dat in dit nummer werd gestoken. Californische dreams songs ook met "Wonderland". Op dit debuutalbum van Ralph Molina werden alle nummers geschreven door hemzelf, een sfeer waarbij met nummers als de prachtige ballad "Hopelessly in Love With You" en het afsluitende "It's Gonna Be Alright" Molina in een wel zeer romantische en nostalgische bui moet hebben verkeerd. Flower Power...

tracks:

01 Lullabies
02 Your Life is My Life Too
03 Dance on the Wind
04 You Wear an Angel's Wings
05 I Don't care
06 Too Young to Know
07 Wonderland
08 Hopelessly in Love With You
09 Trash For The Dollar
10 Follow That Star
11 It's Gonna Be Alright