© Rootsville.eu

Randy Lewis Brown (US)
tiltle: Red Crow
music: Singer-songwriter - Americana
release date: september 27, 2019
label: Berkalin Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Randy Lewis Brown

© Rootsville 2019


Singer-songwriter Randy Lewis Brown werd geboren in Louisiana en bracht zijn jeugd door in pre-civiele rechten Shreveport, ondergedompeld in de vormende stricturen en muziek van de kerk. Hij staat bekend om zijn poëtische teksten en ontdekte een nieuwe wereld toen zijn gezin op twaalfjarige leeftijd naar Houston verhuisde. Toen hij volwassen werd, begon hij zich te verbinden met en muziek te maken in een diepere zin. Randy Lewis Brown is opgegroeid in zowel Louisiana als Texas. Het verhaal gaat over harde berusting met af en toe gevlekt zonlicht van gewond optimisme.

Deze "Red Crow" is Randy's derde solo album en daarmee debuteert hij bij "Berkalin Records". Hiervoor bracht hij ook al een paar albums uit met het uit Texas afkomstige trio "Jealosy Motel" die bekend stonden om hun mix van Folk, Americana en Swing. Met zijn unieke combinatie van de humor van Will Rogers en de ongebruikelijke gevoeligheden van Roger Miller, belooft Randy Lewis Brown luisteraars met zijn zware teksten vol verdriet, eenzaamheid, verlangen, angst, verwondering, vreugde, humor, filosofie en misschien zelfs een klein beetje van dat subtiele zuidelijke bijdehandje.

Deze in Noordoost-Texas gevestigde kunstenaar leidt je door zijn rijke binnenwereld naar een magische bestemming, waar de wijd open ruimtes van het Westen hals over kop lopen in de bemoste grenzen van broeide zuidelijke dennenbossen. Waar voor eens en voor altijd de donkerste mysteries worden blootgelegd. Op het album vinden we 13 nummers terug waarbij er 9 composities van zijn hand zijn.

Openen doet hij met "One Horse Town" en dit is er eentje van Richard P Thomas. Duidelijke lyrics en een krachtige stem zijn de kenmerken van deze Randy Lewis Brown op dit album dat werd opgenomen in Texas. Op "Not Ready" begint hij enigszins a capella maar evolueert het nummer als een aangenaam luisterend Americana nummer. Randy Lewis Brown zet zijn lyrische poëzie op americana-muziek. Deze "Red Crow" werd geproduceerd door Merel Bregante bij Cribworks Audio in Texas. Bregante werd in 2019 uitgeroepen tot CMA Of Texas's producent van het jaar en produceerde alle winnende albums op één na.

"Red Crow" is Randy Lewis Brown op akoestische gitaar, banjo, zang, Merel Bregante op drums, percussie, harmoniezang, Michael Dorian op elektrische gitaar, Riley Osborne op B3-orgel, Mark Epstein op bas, Dirje Childs op cello, Cody Braun op viool, mondharmonica, mandoline, met Sarah Pierce ook op harmoniezang. Op titeltrack "Red Crow" komt het poëtische van zijn teksten duidelijk in de spotlights te staan. Afsluiten doet hij met dit juweeltje van een Americana plaat met het weemoegige "Goodnight Good Luck". Een absolute aanrader.

tracks:

01 One Horse Town
02 Trouble With Me
03 Not Ready Yet
04 October Rain
05 She's The Only Woman
06 Trust The Sun
07 Red Crow
08 Any Old Train
09 Above Timberline
10 Other Campfires
11 Good Old Days
12 Barlow Road
13 Goodnight Good Luck