© Rootsville.eu

Raquel Cepeda (US)
tiltle: Passion
music: Latin Jazz
release date: 2019
label: Raquel Cepeda Music LLC
info artist: Raquel Cepeda
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Als iemand weet hoe ze haar 'passie' moet volgen, is het jazzzangeres Raquel Cepeda. Een oude geologische ingenieur in de olie-industrie die op een dag besloot om haar innerlijke kompas te volgen en zich te richten op de geschenken die het universum haar schonk, in 2015 wierp ze haar zakelijke huid af om zich volledig te wijden aan muziek. Oorspronkelijk afkomstig uit Venezuela, groeide Cepeda op in een familie van muzikanten, die muziek en wetenschap vanaf het begin in evenwicht bracht. Zelfs tijdens het behalen van haar ingenieursdiploma, werd ze erkend als een onderscheidende zangeres, trad ze regelmatig op op de campus en behaalde ze de eerste plaats op het prestigieuze Ucevista Voice Festival in 1995.

In 2001 nam ze deel aan haar eerste jazz-opnameproject, Juegos de Playa, en in 2013 bracht ze haar debuut-cd uit als leider, I'm Confessin '. Haar nieuwste CD, Passion, wordt uitgebracht in oktober 2019. Cepeda woont momenteel in Houston, TX, waar ze een veelgevraagde jazzvocaliste is, vooral bekend om haar multiculturele, meertalige benadering, geboren uit haar liefde voor talen en lange blootstelling aan Latijnse, Braziliaanse en Amerikaanse culturen.

Wanneer Cepeda zingt, bereikt ze haar publiek niet alleen door hun taal te spreken, maar vooral door haar welsprekende manifestaties van melodie, stijl en boodschap. Cepeda heeft grote podia gespeeld in Houston, Caracas, São Paulo en Rio de Janeiro en heeft podia gedeeld met topmusici als Ellis en Delfeayo Marsalis. Ze was een act op het eerste Latin jazzfestival van Houston in 2018 en het Braziliaanse Food and Music Festival in 2019 en trad op met het Kingwood Pops Orchestra.

Cepeda's nieuwste release "Passion" is haar meest persoonlijke tot nu toe: een Latijns jazzmozaïek van 13 stukken, met vijf originele composities tussen edelstenen uit Noord- en Zuid-Amerikaanse repertoires. De progressieve arrangementen van het album combineren Amerikaanse swing-elementen met Afro-Cubaanse en Afro-Braziliaanse ritmes, terwijl ze verdere invloeden uit Argentinië en Venezuela opnemen.

De opname op zichzelf is een galerij van muzikanten van wereldklasse verzameld uit uiteenlopende geografieën onder één creatieve paraplu, waaronder Amerikanen: Barry Sames op piano en Thomas Helton op contrabas, Brazilianen: Adriano Santoson drums en Cassio Duarte op percussie, Cubanen: Orlando Fuentes op drums en Ernesto Vega op saxofoon en fluit, en Puerto-Ricaanse trompettist Omar Martinez. Speciale gastoptredens van de Argentijnse Grammy-winnaar Hector del Curto op bandoneon, de Venezolaanse cuatro-speler Jorge Glem, de Venezolaanse Marlon Simon op drums en percussie, en de Amerikaan David Caceres op back-upvocals die het geluid naar een ander niveau schoppen. Met originele arrangementen van Barry Sames en Raquel Cepeda en bijdragen van Joe LoCascio en Marvio Ciribelli vertegenwoordigt Passion ook het debuut van Cepeda als producent, met opnametechnicus Andy Bradley als co-producent en Cassio Duarte als productie-assistent. Het album werd volledig opgenomen en gemixt door Andy Bradley in Wire Road Studios in Houston, en gemastered door Jerry Tubb in Terra Nova Studios in Austin.

tracks:

01. Caravan
02. Moliendo Café
03. Berimbau
04. From Afar
05. Mil Congojas
06. Llorarás
07. Dentro Dos Olhos Seus
08. Little Gem
09. (You’d Be So) Easy To Love
10. Luz De Luna
11. Canto de Ossanha
12. Your Return
13. It Don’t Mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing)/Quimbara

musicians:


Raquel Cepeda Vocals
Barry Sames Piano
Thomas Helton Double Bass
Cassio Duarte Percussion
Adriano Santos Drums
Orlando Fuentes Drums
Ernesto Vega Sax & Flute
Felix de Leon Trumpet
Hector Molina Cuatro