© Rootsville.eu

Ray Fuller and the Bluesrockers (US)
tiltle: Pay The Price
music: Blues
release date: 2019
label: Azuretone Records
info artist: Ray Fuller

© Rootsville 2019


We herinneren ons Ray Fuller nog van zijn album "Long Back Train" uit 2016. Ray kreeg zijn eerste gitaar op 8-jarige leeftijd net toen zijn land de Britse blues invasie kreeg te verwerken. Zijn interesse voor de blues werd nog aangewakkerd door het luisteren naar iconen als Elmore James, Muddy Waters en BB King maar zijn voorkeur ging duidelijk uit naar een John Lee Hooker.

In 1974 richtte hij zijn Ray Fuller Band op en vier jaar later bracht deze Ray Fuller zijn debuutalbum uit. De groep evolueerde door de jaren heen naar Ray Fuller and the Bluesrockers en onder deze naam speelden ze als voorprogramma voor namen als Buddy Guy, SRV en Albert Collins om er maar een paar te noemen in een lange rij. Zelf staat deze Ray Fuller nu ondertussen ook hoog aangeschreven in de Ohio bluesscène. Na "Pearlene", het album uit 1997 kregen we nog "Live Rockin' The Blues (2004), "Peace Of Work" (2011), "Live At Buddy Guy's" (2014) en ook "Long Black Train" (2016) van Ray en zijn Bluesrockers. De titeltrack van dat het album "Pearlene" krijgen we nu in een herschreven versie te horen op deze "Pay The Price".

Zijn blues is van het soort rockin' blues waarbij diverse invloeden hoorbaar zijn. Openere doet hij samen met zijn Bluesrockers dan ook met het moto-rockin' "Hoodoo Train". Op "Pearlene" uit alweer 1997 is het al rock 'n roll wat de klok slaat, een bluesje "Chuck Berry" style. "Mojo Hand" en "Alabama Train" blijven niet verscholen van het rockin' blues aspect net als "Rollin' and Tumblin". Alle nummers hebben ook als rode draad de harmonica grooves van Doc Malone in zich.

Op "Mean and Evil Woman" is het moment aangebroken om de druk enigszins van de ketel te halen met een slowbluesje waarna terug naar de rock 'n roll wordt gegrepen met "I Will Not Let You Go". Ray Fuller and the VBluesrockers mag je ook gerust als een party blues band bestempelen. Rockin' good! Afsluiter doen ze met "Tore Up" een oudje van Hank Ballard.

tracks:

01 Hoodoo Train
02 Pay the Price
03 Pearlene
04 Mojo Hand
05 Alabama Train
06 Rollin' and Tumblin'
07 Mean and Evil Woman
08 I Will Not Let You Go
09 Bad Luck and Trouble
10 Devil Woman
11 Keep on Keepin' On
12 Don't Leave the Man You Love
13 My Father Is a Jockey
14 Tore Up

musicians:

Ray Fuller: guitar, vocals
Doc Malone: harmonica
Manny Manuel: bass
Darell Jumper: drummer