© Rootsville.eu

Richie Goods & The Goods Project (US)
tiltle: My Left Hand Man
music: Jazz
release date: november 07, 2019
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Richie Goods

© Rootsville 2019


Bassist, bandleider en producer Richie Goods is verheugd om op 7 november release van zijn baanbrekende album aan te kondigen met zijn band The Goods Project, getiteld My Left Hand Man. Het derde album van de volmaakte bassist als bandleider, My Left Hand Man, is een eerbetoon aan de overleden mentor Mulgrew Miller van Goods. In de loop van tien nieuwe opnames van tien composities van jazzluminary Miller, bereikt Goods een schoon, samenhangend en verenigd geluid vervaardigd met doordacht samenspel van dit grote ensemble dankzij zijn doordachte arrangementen en het getalenteerde personeel dat hij zorgvuldig selecteerde.

Het album bevat Goods op akoestische en elektrische bas, samen met Lil John Roberts op de drums. De lege pianobank van Mulgrew wordt tijdens dit eerbetoon gedeeld door twee opmerkelijke pianisten, Shedrick Mitchell en Mike King. De release bevat het gitaarwerk van Tariqh Akoni en David Rosenthal. Een hele reeks opmerkelijke artiesten maken gastoptredens op deze release, waaronder zanger Jean Baylor, vibrafonist Chien Chien Lu, percussionist Danny Sadownick onder anderen. Richie zal optreden in Washington DC, Chicago, Detroit, Cleveland, New York en Philadelphia om deze release te ondersteunen.

Muziek is de vervulling van het lot van Richie en het zit in zijn DNA. De jongste persoon die ooit de Pittsburgh Jazz Hall of Fame binnenging, bassist Richie Goods begon al vroeg in de kerk en in clubs te spelen terwijl hij nog steeds naar de Pittsburgh Creative and Performing Arts High School ging. Na zijn afstuderen aan het prestigieuze jazzprogramma aan het Berklee College of Music verhuisde Richie naar New York City, waar hij studeerde onder jazzlegenden Ron Carter en Ray Brown.

Het eerste nummer op My Left Hand Man, "Eastern Joy Dance" zet de toon voor de release. Vertrekkend van de traditionele clave van de melodie, viert dit arrangement het huwelijk van jazz en funk met een drijvende groove versierd met heldere gitaarweergave en de samenhang van de standvastige ritmesectie die bestaat uit Goods en drummer Lil John Roberts, die ongetwijfeld kan worden aangeduid als 'In de zak'! Om de beurt improviseert het ensemble meesterlijk over de harmonie van componist Mulgrew Miller. "Second Thoughts" vertelt een meer sensueel verhaal. De gitaarmelodie, verdubbeld door de verbluffende stem van Jean Baylor, zweeft zachtjes over de zachte overpeinzingen van een fender rhodos. Het relaxte, contemplatieve nummer 'The Sage' bevat een prachtig lyrische solo van bandleider Richie Goods uitgevoerd op de rechtopstaande bas.

"Song For Darnell" is een prima functie voor gitarist David Rosenthal, iemand waarop Goods is gaan vertrouwen voor zijn rassenbenadering. De track bevat een stellaire snaararrangement van jazz-messenger Geoff Keezer met Felix Umansky op de cello en Amy Schroeder op viool en altviool. De snaarindeling van dit stuk voegt een filmische kwaliteit toe om de beklijvende refreinen van Mulgrew's compositie voor zijn zoon te versterken.

tracks:

01. Eastern Joy Dance
02. The Left Hand Man
03. Know Wonder
04. Second Toughts
05. Farewell To Dogma
06. The Sage
07. Dreaming
08. Song For Darnell
09. Soud's Run
10. The Sequal