© Rootsville.eu

R.L. Boyce (US)
tiltle: Sometimes I Wonder
music: Juke Joint Blues
release date: 2019
label:
Waxploitation Records
info artist: R.L. Boyce

© Rootsville 2019


R.L. is de onzichtbare hand geweest achter enkele van de meest cultureel belangrijke, vitale muziek die Amerika de wereld te bieden heeft. De Hill Country Blues van Boyce is moeiteloos transcendent en fascinerend. Boyce neemt het juke-joint, door maneschijn gevoede, feestleven van Como, Mississippi vast en neemt de luisteraar op een zaterdagavond mee en over die fijne lijn die het scheidt van zondagochtend. Dit is godvrezende muziek volgens de voorwaarden uit Mississippi.

R.L. Boyce is zo hoog aangeschreven dat mensen hem zien als de Ravi Shankar van Hill Country-muziek. Hill Country-muziek is los en gratis, zozeer dat het zowel de uitvoerder als de luisteraar in een warme, bijna meditatieve staat brengt, terwijl het nog steeds groovy genoeg is om een ​​goede ass-shake te eisen. Door middel van improvisatie is het ontworpen om je bewustzijn te verhogen. Je speelt dit soort muziek niet zo vaak als je je eraan onderwerpt.

R.L. is een muzikant sinds die als kind opgroeide in Como, Mississippi, de thuisbasis van de grote Hill Country-bluesman Mississippi Fred McDowell. Hij begon als drummer en speelde voor de Rising Star Fife en Drum band met blueslegende Otha Turner, al die tijd wachtend om vooraan te komen te zingen en gitaar te spelen. Zijn liedjes worden vaak op een improviserende manier afgeleverd, met verwijzingen naar zijn medewerkers, zijn omgeving en wat er op dat moment ook nog in zijn hoofd is. Boyve herhaalt zichzelf nooit en dat zul je op deze schitterende “mini” cd ook wel horen. Ik ben alvast een grote fan.

tracks:

01. Sometimes I Worry ( 3:25)
02. It's Been So Nice ( 7:28)
03. I'm Goin' Away Baby ( 9:50)
04. Daddy I Love You (11:41)
05. Cold Black Mattie Revisited ( 3:18)