© Rootsville.eu

Robert Hill & The The Muskogee Few (SE)
tiltle: Selftitled
music: Country - Alt-Folk
release date: 2018 (2019)
label: Muskogee Music Inc
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Robert Hill & The Muskogee Few

© Rootsville 2019

 

"Robert Hill & The Muskogee Few" zijn een alt-folk en country collectief met als steplaats het Zweedse Stockholm. Toen Robert Hill Peter Granström en Johan Toft elkaar vonden door hun gemeenschappelijke liefde voor Amerikaanse volksmuziek ontstond in 2014 deze "Robert Hill & The Muskogee Few". Hiervoor speelden ze respectievelijk in verschillende bands in de Zweedse bluesscène. Al snel voegden Martin Fälthammar, Carl Lindholm en Christer Lyssarides zich bij de groep, waardoor een geheel nieuwe stijl van moderne psychedelische rootsmuziek ontstond. Door traditionele Amerikaanse folkstijlen met meer moderne invloeden te vermengen, hebben ze snel een cult voortgebracht na hun reis door Zweden, waarbij ze hun originele materiaal speelden voor een steeds groeiende massa.

In 2016 brachten ze hun debuut EP uit met als toepasselijke naam "Robert Hill & The Muskogee Few" maar al vlug hadden ze materiaal genoeg om de studio in te trekken voor deze full CD. Het album werd geproducet door David Svedmyr, iemand die hun ook bijstond op hun festivalconcerten in Stockholm. Het album werd opgenomen in de eroemde Zweedse studio Silence Studios in Koppom en legden hun debuut gedurende een periode van 4 dagen vast.

Het album bestaat uit 9 originele nummers die allemaal zijn geschreven door Robert Hill en vervolgens zijn gearrangeerd door de hele band. Tekenen van invloeden van andere bands en schrijvers zoals The Band, Bob Dylan, Rev Gary Davis, Dylan Thomas, Jack Kerouac en Leonard Cohen.

tracks:

01 Benzedrine Benny
02 Morning Sun Was Rising
03 Fair and Square
04 Just as the Sun Won't Split Heaven Two
05 I Pray
06 Ballad of a Dying Cigarette
07 Early in December
08 Looking Back
09 It Was all Made for You and Me

musicians:

Robert Hill - Acoustic guitar, vocal
Peter Granström - Bass, vocal
Martin Fälthammar - Drums, percussion
Johan Toft - Electric guitar, vocal
Christer Lyssarides - guitar, slide
Jonathan Loxdal - Art director