© Rootsville.eu

Roberto López (Can)
tiltle: Kaleido Strópico
music: Latin Soul & Funk
year: may 24, 2019
label:
Curura Musique
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Roberto López

© Rootsville 2019


Roberto Lopez is een Colombiaans-Canadese muzikant en componist die werd geboren in het Colombiaanse Bogotá. In 1994 verhuisde Roberto naar Montreal, Canada, om zijn muziekstudies voort te zetten aan de Concordia University. Nadien raakte hij betrokken bij diverse muzikale projecten en speelde hij van Jazz tot Salsa, van Braziliaanse populaire muziek tot hiphop. Hij componeerde muziek voor verschillende documentaires, animatiefilms, videogames en theater en werd genomineerd voor de Gemeaux Awards voor de beste originele score. Samen met zijn band Doble UC domineerden ze de lokale hitlijsten tussen 1991-1993 en maken ze nu deel uit van verschillende compilaties van de geschiedenis van de Colombiaanse rock.

Met zijn nieuwste project "Kaleido Strópico" dat verschijnt op 24 mei 2019 mixt Roberto de Colubiaanse grooves met funk en soul. Zijn verfijnd en uniek gitaarspel kan je vergelijken met dat van Carlos Santana.Het unieke geluid, de gemengde grooves en het originele sonische landschap rond de deuntjes, is een statement van de vele invloeden in de muzikale carrière van Roberto.

Een dynamische album waarbij Roberto de muze ervoor ging zoeken in de straten van Bogota, Medellín en Cartagena, een weerspiegeling van het muzikale leven in Colombia. Deze "Kaleido Strópico" van de Colombiaans-Canadese Roberto Lopez is het best samen te vatten als "The Best Of Both Worlds". De deinende en meeslepende ritmes van Zuid-Amerika.

tracks:

01. Sofrito
02. Willie Boogaloo
03. A pachanguear
04. Getsemani
05. 63
06. Guayaba y limón
07. Por la calle
08. Yo me voy
09. Mayapo
10. Cronopios