© Rootsville.eu

Rockin' Johnny & Quiqué Gomez (US/E)
tiltle: Dos Hombres Wanted
music: Blues
release date: 2019
label:
Vizztone Label Group
info artist:
Rockin' Johnny Burgin - Quiqué Gomez

© Rootsville 2019

 

Gitarist en zanger Rockin 'Johnny Burgin hangt zijn fedora hoed in de Frisco Bay, en harpist en zanger Quiqué Gomez komt uit Madrid, Spanje. Samen en afzonderlijk hebben ze een lang en stoffig parcours afgelegd met enkele van de laatste grote Chicago-bluesmen. Vandaag zijn ze de gevreesde revolverhelden van de internationale bluesscène. In de winter van 2018 gingen ze een partnerschap aan, galoppeerden door de Westelijke gebieden en mikten op twaalf originelen en twee bluesklassiekers.

Rockin 'Johnny Burgin en Quiqué Gomez zijn beide internationaal geprezen als bluesmannen van wereldklasse Burgin heeft een legendarische geschiedenis op Chicago's Delmark Records, en Gomez is een veelzijdige jazz-beïnvloedde blueszanger die ook Frank Sinatra-liedjes zingt met een Spaanse Big Band. Johnny is overal te vinden op gitaren en zang op acht songs, en Quiqué blaast zijn harp op alle nummers behalve één. Christian Dozzler is terug te vinden op de toetsen en accordeon. Niets dan fun op deze schijf dus laten we maar beginnen.

De opener is een ode aan een niet-zo-goede minnaar, "Your Charm Will Not Help You," . Buiten een flinke portie harmonica, weet  Quique ook een beetje te zingen. Hij is dus ook in zijn sas op de freighttrain boogie "You Can Not Steal My Sugar", de low-down blues van Robert Lockwood's  'Funny But True' en het Spaanstalige verhaal van 'Otro Hombre'.

Johnny krijgt een coole slow-blues-groove op "Coffee Can Blues", geschreven door Ilana Katz. En iedereen heeft een geweldige tijd met het verhaal van Johnny’s geliefde in "Everybody Loves My Baby," maar "her love is just for me!." Rockin 'Johnny Burgin maakt met zijn nieuwe partner in crime, Quiqué Gomez, van "Dos Hombres Wanted" een coole schijf. (Marcel)

tracks:

01. Your Charm Won't Help You
02. Take It Like It Is
03. You Can't Steal My Sugar
04. The Jinx
05. Funny But True
06. Ain't No High Roller
07. Everybody Loves My Baby
08. Coffee Can Blues
09. Livin' Day To Day
10. Otro Hombre
11. Step It Up Bro
12. The Right To Hurt Me
13. Are You Ever
14. Don't Blame Shorty

musicians:

Rockin’ Johnny Burgin: gitaar en zang
Quique Gomez: Harmonica en zang
Christian Dozzler: Toetsen en accordeon