© Rootsville.eu

Ronny Whyte (US)
tiltle: Whyte Witchcraft
music: Jazz
release date: 2019
info artist: Ronny Whyte
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Jazzpianist Ronny Whyte brengt met deze "Whyte Witchcraft" een homage aan componist en pianist Cy Coleman (1929-2004), dit met medewerking van de Cecilia Coleman Big Band. Ronny Whyte bracht zijn eerste zes jaar van zijn leven door in een blokhut die zijn vader aan de rand van Seattle bouwde. Hij zou de herten en bevers aaien op weg naar het bijgebouw. Vandaag ver verwijderd van Ronny's wereld.Hij wordt beschouwd als een première-tolk van Classic American Popular Song, een uitstekende jazzpianist en een succesvolle songwriter.

Twee jaar lang verscheen Ronny Off-Broadway in de hitmusical Our Sinatra, evenals zijn twee nationale bigband-tours die meer dan 90 steden speelden. Hij was twee keer te zien op JVC Jazz Festival in New York, en er werd ingewijd in de Cabaret Jazz Hall of Fame. Het Ronny Whyte Trio speelde in concert in Carnegie / Weill Hall, het stadhuis van New York, Corcoran Gallery in Washington en het Mellon Jazz Festival in Philadelpha. Ronny heeft grote engagementen gehad in New York in Café Carlyle, Rainbow & Stars, de Oak Room in de Algonquin en Feinstein's in de Regency. In het buitenland speelde hij in Parijs, Tokio, Tel Aviv, Sao Paolo, Caracas en Johannesburg.

Oorspronkelijk uit Seattle, verdeelt hij zijn tijd tussen het New Yorkse gebied en zijn huis in Milford, Pennsylvania. Als hij niet optreedt of schrijft, is hij een fervent tennisser, tuinman en gourmetkok. Ronny treedt vaak op met symfonieorkesten die zijn arrangement van Porgy & Bess spelen voor Jazz Trio & Orchestra en andere werken van Gershwin. In het theater heeft hij uiteenlopende rollen gespeeld als Bobby in Company, Oberon in A Midsummer Night's Dream, Joey in Pal Joey en Vernon in They’s Playing Our Song. De heer Whyte heeft elf CD's opgenomen voor Audiophile; zijn CD All in a Night's Work werd door de New York Times gekozen tot "Jazzalbum van de week". Zijn laatste poging "Whyte Witchcraft" is een tijdloze verzameling Cy Coleman-klassiekers, met de Cecilia Coleman Big Band met speciale gast Eddie Monteiro.

tracks:

01 TOO GOOD TO TALK ABOUT –C. Coleman Big Band
02 IT AMAZES ME - C. Coleman Big Band
03 THE BEST IS YET TO COME– E. Monteiro
04 I’M WATCHING YOU - E. Monteiro
05 SOMETIME WHEN YOU’RE LONELY –Lyric by Cy Coleman - C. Coleman Big Band
06 WITCHCRAFT - E. Monteiro
07 SWEET TALK – Lyric by Floyd Huddleston - E. Monteiro
08 ON SECOND THOUGHT – E. Monteiro
09 WHY TRY TO CHANGE ME NOW - Lyric by Joseph– A. McCarthy - C. Coleman Big Band
10 I’VE GOT YOUR NUMBER – E. Monteiro
11 I’M IN LOVE AGAIN – Lyric by Peggy Lee & Bill Schluger - E. Monteiro
12 RULES OF THE ROAD, THE - E. Monteiro
13 I WALK A LITTLE FASTER – C. Coleman Big Band
14 YOU FASCINATE ME SO - Ronny Whyte Trio
15 DON’T ASK A LADY – C. Coleman Big Band
16 HERE I GO AGAIN – Lyric by Tommy Wolf – Ronny Whyte Trio
17 ALL RIGHT, I LOVE YOU –-C. Coleman Big Band