© Rootsville.eu

Rosie Flores (US)
tiltle: Simple Case Of The Blues
music: Blues
release date: 2019
label: The Last Music Co
info artist: Rosie Flores

© Rootsville 2019

 

Rosie Flores is afkomstig uit Austin, Texas en heeft al wat watertjes doorzwommen in de muziekwereld. Flores is één van de topgitaristen die vandaag speelt, en op haar nieuwe album toont ze haar veelzijdigheid en haar pure, duidelijke stijl. Geproduceerd door Charlie Sexton, Kenny Vaughan en Dave Roe - die allemaal ook op het album spelen - illustreert “Simple Case of the Blues” het vermogen van Flores om elke muzikale stijl te spelen, van soul tot jump blues tot swing naar echte gospelsongs.

In "Mercy Fell Like Rain" toont Flores haar heldere gitaarwerk. De gitaar snijdt tot diep in je hart. Deze song illustreert haar wendbare vermogen om de ene noot in de andere te buigen. De jump-blues "I Want to Do More" bevat een korte intermezzo tussen de piano van T. Jarrod Bonta met de sax van Williams en de titeltrack is een blues die aan de bluessnelweg schudt, rammelt en rolt met een paar Peter Green-achtige licks en een stem die wat zand tussen de stembanden heeft. Eén van mijn favorieten op de plaat trouwens. Het  juke-joint achtige "Drive Drive Drive" rijdt welgemutst de highway af, aangewakkerd door snerpende gitaren en de zang van Flores.

Flores 'versie van' If There Ever Was a Way 'zou gemakkelijk een soul-klassieker kunnen worden met zijn glinsterende blazers, zijn Sam Cooke-achtige openingsakkoorden, zijn wuivende gitaren en Flores' emotioneel boeiende vocals. Het album wordt afgesloten met de oude Solomon Burke klassieker: "If You Need Me." Flores wringt elk moment van  pijn uit deze passionele song. De licks van Flores en Vaughan gaan heen en weer, als twee minnaars die elkaar niet kunnen loslaten, terwijl de sax van Greg Williams perfect aanleunt bij de gitaar van Flores die ondertussen haar ziel uit haar lijf zingt.

Rosie Flores is in topvorm op Simple Case of the Blues als een blues shouter, een soulzanger en een meeslepende gitarist die haar eigen stempel op een nummer kan zetten. Simple Case of the Blues haalt schoonheid uit de schaduw, danst vrolijk over elk muzikaal terrein en levert enkele van de meest soulvolle muziek die tot nu toe dit jaar is uitgebracht. (Marcel)

tracks:

1. Love Don't Love Nobody
2. Mercy Fell Like Rain
3. I Want To Do More
4. Simple Case Of The Blues
5. Drive Drive Drive
6. Till The Well Runs Dry
7. If There Was A Way
8. That's What You Gotta Do
9. Enemy Hands
10. Teenage Rampage
11. If You Need Me

musicians:

Rosie Flores: Vocals & guitar
Kenny Vaughan: guitar
Charlie Sexton: guitar & percussion
Dave Roe: bass & upright bass
Jimmy Lester: Drums
T Jarred Bonta: piano
Michael Flanigin: Hammond
Cindy Cashdollar: lapsteel guitar
Greg Williams: Saxophone
Kevin Flatt: Trumpet
Paul Deemer: Trombone
Robert Craft, Sheree Smith, Michael Hale and Ange Kogutz: Backing vocals